Mar 25, 2023, 01:09

UPDATE 200 de dispăruți și zeci de emigranți morți după ce barca în care se aflau s-a scufundat în Mediterană

S0044005-copy

UPDATE 2: Zeci de oameni au murit, și aproape 200 sunt dați dispăruți după ore întregi de căutări. 400 de emigranți din cei peste 700 au fost salvați.

„Un cimitir masiv se construiește în Marea Mediterană, iar statele europene sunt responsabile”.

UPDATE: Cea mai mare tragedie din ultimii ani s-a transformat după mobilizarea vaselor din mai multe țări în cea mai mare operațiune de salvare. 400 de emigranți au fost scoși din apele Mediteranei, iar eforturile continuă.

Nouă tragedie în Marea Mediterană după ce o barcă ce transporta peste 700 de emigranți s-ar fi răsturnat în apropierea coastei Libiei, la aproximativ 25 de kilometri de țărm. O operațiune de salvare este în desfășurare, dar autoritățile se tem că majoritatea celor ce se aflau în barcă ar fi murit. Vasul ar fi plecat ieri dimineață din orașul libian Zuwara și nu se știe ce a provocat scufundarea.

Un vas sub pavilion irlandez a fost primul la fața locului. Ar fi găsit doar 150 de oameni în apă, din cei 700. Alte două vase s-au alăturat eforturilor de salvare, potrivit Pazei de Coastă din Italia. Vasul de salvare al Doctorilor fără Frontiere, Dignity 1, este deja la locul incidentului și oferă ajutor vasului irlandez. Autoritățile implicate în operațiunile de salvare spun că ar putea fi cea mai mare tragedie de acest fel după cea înregistrată în luna aprilie când o barcă ce avea la bord 800 de emigranți s-a scufundat.

Ruta centrală a Mării Mediterane este cea mai periculoase pentru emigranți. Peste 1600 de oameni au murit în ultimul an încercând să ajungă pe aici în Europa. Anul trecut 3300 de oameni au murit în total pe același traseu.

Tot astăzi, vasul Dignity 1 a salvat din mare 94 emigranți în pericol de înec, care călătoreau într-o barcă de cauciuc.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares