Iun 8, 2023, 01:28

Atac terorist la Paris la un an de la Charlie Hebdo. Bărbat împuşcat în faţa unei secţii de poliţie

paris

UPDATE 3 Un mesaj de revendicare a unui atentat în numele reţelei teroriste Stat Islamic a fost găsit asupra individului împuşcat mortal de forţele de ordine la Paris, anunţă Poliţia franceză.

UPDATE 2 Reuters: Vesta explozivă ar fi fost falsă, potrivit unor surse oficiale.

UPDATE Un jurnalist France 2 spune pe Twitter că ar putea exista și un al doilea atentator sinucigaș, care însă pare să fi scăpat. Circulația metroului pe una dintrii linii a fost întreruptă din rațiuni de securitate. Atacul are loc în ziua comemorării unui an de la atacul de la Charlie Hebdo, care a lăsat în urmă 11 morţi.

Un bărbat a fost ucis în fața unui comisariat de poliție din Paris după ce, înarmat cu un cuţit şi strigând „Allahu Akbar”(n.r. „Dumnezeu e mare” în arabă), a vrut să îi atace pe oamenii legii.

Mai mult, bărbatul ar fi avut şi o vestă explozivă, potrivit unor surse France Presse.

Bărbatul a lansat ameninţări şi a rănit un funcţionar din cadrul comisariatului, potrivit presei franceze. Poliţiştii au tras focuri de armă în direcţia acestuia, rănindu-l. Bărbatul a murit la scurt timp după ce a fost împuşcat.

Un martor a declarat pentru Le Figaro că a auzit schimburi de focuri pe strada Goutte d’Or, care a fost blocată de forţele de ordine.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares