Iun 7, 2023, 12:20

Un dentist american, obsedat de vânătoare, este cel care l-a ucis pe leul Cecil

sursa foto Daily Mail

Un dentist american a fost identificat drept vînătorul care l-a ucis pe Cecil, cel mai iubit leu din Africa, anunţă Daily Mail.

Walter J Palmer, un dentist din Minnesota, este suspectat că s-a deplasat în Zimbabwe unde a plătit 50.000 de euro pentru a-l ucide pe leul Cecil. Mult iubitul leu a fost rănit cu o săgeată după ce a fost atras în afara parcului naţional de vânători. După ce au urmărit câteva zile animalul rănit, l-au găsit pe Cecil şi l-au împuşcat. Cadavrul animalului a fost jupuit şi capul i-a fost tăiat pentru a fi păstrat ca trofeu.

Un vănător profesionist din Zimbabwe, Theo Bronkhorst, şi un proprietar local de terenuri, Honest Ndlovu, vor fi judecaţi pentru acuzaţia de a fi participat la uciderea lui Cecil.

Walter Palmer era un mai vechi client al lui Bronkhorst. Din cauza pasiunii sale pentru vânătoare a mai avut probleme cu legea şi în trecut. În 2008 a recunoscut în instanţă că a ucis un urs negru în Statele Unite. Atunci a fost eliberat condiţionat şi a plătit o amendă de 2939 de dolari, după ce s-a descoperit că nu avea permis pentru a vâna urşi în acea regiune.

Daily Mail notează că puii leului Cecil sunt acum în pericol de a fi ucişi de ceilalţi lei masculi.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares