Iun 8, 2023, 00:56

Un deputat PNL a cerut prin lege bani pentru nevastă, după care a votat împotrivă

Verginel Gireada si sotia, Aneta, primar in comuna Mihai Eminescu

Faptul că parlamentarii lucrează în interes personal nu mai este demult o noutate. Fie că vorbim de legi prin care îşi favorizează propriile firme, fie că vorbim de sume de bani pe care încearcă să le obţină, senatorii şi deputaţii au mai întâi grijă de propriile probleme. Este şi cazul deputatului PNL Verginel Gireadă, care a solicitat bani de la buget pentru comuna în care soţia sa este primar. Amendamentul a fost însă respins, iar Verginel însuşi a votat pentru respingerea lui. 

„Dragi colegi, am o rugăminte. Voi fi foarte scurt. Sunt singurul din Parlament care am o misiune foarte grea şi în special acasă. Soţia mea este primar şi singurul lucru care m-ar întreba este dacă am trecut un amendament în Parlamentul României”, a spus deputatul Gireadă în plenul Parlamentului, la dezbaterile pentru Legea Bugetului. El a depus un amendament prin care cerea 6000 de lei pentru acoperirea unuio credit făcut de primăria comunei Mihai Eminescu din judeţul Botoşani, primărie condusă de soţia sa, Aneta.

„V-aş fi recunoscător, sper să nu mi-o iau acasă”, a apelat parlamentarul la coarda sensibil a colegilor.

 

Argumentul său nu i-a convins pe colegi, care au respins amendamentul. Totuşi, odată ajuns acasă, spune că nu a avut probleme cu soţia, şi, mai mult decât atât, că el însuşi a votat împotriva propriului său amendament.

„Am dat-o aşa ca la o glumă. Eram sigur că nu trece nimic, că nu se amendează bugetul, a fost o încercare”, a declarat Verginel Gireadă pentru Antena 3.

Întrebat dacă amendamentul său, dedicat exclusiv intereselor soţiei, nu l-a plasat în conflict de interese, deputatul nu vede nicio problemă: „nu există conflict de interese, nu s-a obţinut pentru sine personal sau pentru familia lui , era pentru comunitate”

„Când s-a votat eu am ridicat mâna împotrivă. De ce? Ca să nu fie conflict de interes”, a povestit, halucinant, parlamentarul liberal.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares