Mar 30, 2023, 12:06

Un fotograf celebru din Ungaria șochează cu un pictorial provocator inspirat de „moda imigranților” FOTO

norbertbaksa.prosite.com

Norbert Baksa, un cunoscut fotograf din Ungaria care lucrează pentru unele dintre cele mai cunoscute publicații din lume, și-a șocat clienții, dar și admiratorii cu ultimul său pictorial, intitulat „Der Migrant”(n.r. Imigrantul). Modelul ales pozează în ipostaze provocatoare lângă garduri de sârmă, cu capul acoperit sau în fața polițiștilor de la frontieră.

Într-un comunicat postat de autor pe pagina personală, care a urmat miilor de mesaje venite după publicarea materialului, Baksa se apără spunând că e greu să iei o poziție în chestiunea migraționistă, când un potop de oameni îți invadează țara. Fotograful precizează că ultimul lucru pe care a vrut să facă a fost să jignească pe cineva, ci mai degrabă să atragă atenția asupra acestei probleme.

„Oamenilor care spun că sunt prost, nu le pot răspunde decât că ar trebui să examineze problema din diferite perspective, cu atât mai mult că nu trăiesc în Ungaria, deci nu au această experiență la prima mână. Este dificil să înțelegi din știri dacă acești oameni sunt într-adevăr refugiați sau cu totul altceva”, se arată într-un comunicat postat pe pagina lui Norbert Baksa, care spune că așa este arta.

Cu toate acestea, oamenii și-au exprimat frustrarea pe rețelele de socializare după apariția pictorialului pe care îl consideră „bolnav”.

Artistul ungar a lucrat pentru  Elle, Cosmopolitan, Glamour, Playboy, FHM, Maxima, Nike, Adidas, Gas, Magenta, Levi’s, Axe, EON sau Red Bull și susține că după apariția materialului „Der Migrant” a primit și mai multe oferte din alte țări.

0 Comentarii

Shares