Mai 18, 2021, 10:43

Un kamikaze ar fi plănuit să se arunce în aer de Anul Nou la Munchen

munchen

Nivelul de alertă teroristă în Munchen rămâne ridicat după o noapte în care două gări feroviare au fost evacuate pe fondul temerilor privind comiterea unor atacuri teroriste. Autoritățile germane au primit informații, mai întâi de la serviciile secrete americane, apoi de la cele franceze, conform cărora șapte irakieni, toți identificați, se aflau în oraș și se pregăteau să comită atentate.

„Încă nu putem ridica alerta care rămâne în vigoare deocamdată. Investigațiile sunt în curs de desfășurare, dar nu au fost efectuate arestări”, spune purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Există informaţii concrete că un simpatizant ISIS ar plănui să comită un atentat sinucigaş. „Este o informaţie concretă şi imineantă”, spuneau autorităţile în seara de Anul Nou.

550 de ofiţeri au fost trimişi să patruleze pe străzile oraşului. Autorităţile au comparat ameninţarea cu cea din 17 noiembrie, când stadionul din Hanovra a fost evacuat după o informaţie similară. La meciul amical care urma să aibă loc asista şi cancelarul german Angela Merkel.

În ciuda avertismentelor poliţiei, mii de oameni au petrecut Anul Nou în stradă şi au urmărit focurile de artificii organizate de primărie sau de hoteluri.

0 Comentarii

Shares