Mar 29, 2023, 18:35

Un militar american a dejucat atentatul terorist din trenul care mergea spre Paris VIDEO

Foto Facebook

Trenul trecea în mare viteză prin Belgia când un bărbat de origine marocană a ieşit dintr-o baie, cu pieptul dezgolit şi cu o mitralieră Kalashnikov pe umăr. Doi militari şi un civil au acţionat imediat, prevenind un atac care ar fi putut lua viaţa a zeci sau sute de oameni.

Agresorul avea şi alte arme automate, dar şi cuţite asupra sa.

„Prietenul meu Alek a strigat „prinde-l”. Aşa că prietenul Spencer s-a ridicat imediat să îl placheze, urmat de Alek, apoi de mine. Am început să îl lovim, timp în care Spencer Stone s-a ales cu mai multe tăieturi făcute cu o armă albă. Alek i-a luat imediat arma AK47. Am început să îl leg cu ajutorul lui Chris, un alt pasager. Atunci am observat că bărbatul s-a tăiat la gât, moment în care Spencer a început să apese pe rana de la gât, ca să nu sângereze şi să moară”a spus Anthony Sadlerm unul dintre sodalţi, într-un interviu pentru CNN.

Spencer Stone are mai multe tăieturi pe cap şi gât şi aproape şi-a pierdut un deget, a spus şi  Peter Skarlatos, fratele lui Alek, care a luat puşca şi l-a lovit cu ea în cap pe agresor, care încă de mai zbătea.

Trenul a fost deturnat spre Arras, nord de Paris, de unde poliţiştii l-au preluat pe agresorul care a plănuit atentatul terorist. Marocanul era pe radarul serviciilor secrete din cauza vederilor sale radicale şi susţinerea publică a ISIS.

Atacatorul a reuşit să rănească grav două persoane, iar o a treia, actorul actorul Jean-Hugues Anglade este în afara oricărui pericol. Preşedintele Obama a lăudat intervenţia promptă a soldaţilor americani, cât şi prezenţa de spirit a pasagerilor, care au evitat o tragedie.

Imaginile au fost filmate cu telefonul militarului american, Alek Skarlatos.

Președintele Barack Obama a salutat acțiunea „eroică” a doi militari americani care au imobilizat vineri un atacator ce a deschis focul într-un tren ce făcea legătura între Amsterdam și Paris, incident în care au fost rănite două persoane, transmit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Obama și-a exprimat „gratitudinea profundă pentru curajul și reacția rapidă a mai multor pasageri, inclusiv a unor membri ai armatei americane, care, dând dovadă de altruism, l-au imobilizat pe atacator”, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

„Acțiunea lor eroică a împiedicat probabil o tragedie și mai mare”, a mai spus președintele american, precizând că SUA vor rămâne în „strâns contact” cu autoritățile franceze pe perioada anchetei.

0 Comentarii

Shares