Mai 18, 2021, 10:28

Un pianist român a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic de la Regina Elisabeta a II-a

MI0001114512

Pianistul Radu Lupu a fost distins de regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii cu titlul de Comandor al Imperiului Britanic, pentru serviciile sale aduse muzicii, numărându-se printre personalităţile din toate domeniile care au fost înnobilate în preajma Anului Nou.

Printre celebrităţile decorate, alături de Radu Lupu, de către regina Marii Britanii se numără actorii Idris Elba, Imelda Staunton, Barbara Windsor, Sian Phillips şi James Nesbitt, scenaristul Peter Morgan, şi solistul trupei Blur, Damon Albarn.

Radu Lupu, în vârstă de 70 de ani, este în prezent unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români la nivel internaţional.

Radu Lupu a concertat la ediţia din 2013 a Festivalului „George Enescu”, care a fost deschisă printr-un concert susţinut de celebrul pianist român alături de orchestra Staatskapelle Berlin, dirijată de Daniel Barenboim.

La vârsta de 6 ani a început să studieze pianul cu Lia Busuioceanu şi la vârsta de 12 ani a debutat cu un program complet de muzică compusă de el însuşi, potrivit Mediafax. n anul 1969, a debutat pe scena londoneză, înregistrând un mare succes cu interpretarea „Sonatei pentru pian op. 10 nr. 3”, de Ludwig van Beethoven. Cariera lui Radu Lupu a continuat alături de cele mai prestigioase orchestre şi cei mai mari dirijori ai lumii.

0 Comentarii

Shares