Feb 7, 2023, 04:46

Un primar din Mexic îi va fila, aresta şi îi va face de ruşine public pe cei care aruncă gunoaie

Credit foto: Global Post

Deşi se confruntă cu un val neîntrerupt de infracţiuni dintre cele mai grave, de la trafic de droguri, la crime şi execuţii mafiote, un primar mexican de la graniţa cu Texas nu mai poate să îi suporte pe cei care fac mizerie.

Autorităţile din San Nicolas de la Garza, Mexic, spun că au ajuns să strângă zilnic nu mai puţin de 25 de tone de gunoi, numai de pe străzi şi din parcuri. Pentru a contracara aceasta infracţiune, consiliul local a votat o lege care le permite să facă public numele celor care sunt prinşi că aruncă gunoiul pe jos. Iar dacă recidivează, vor fi arestaţi, iar poza lor poate fi afişată pe panouri uriaşe în centrul oraşului.

Pozele de pe primele panouri instalate erau însoţite de mesajul: ” A fost arestat pentru că este un porc”.

„Adevărul este că trebuie să luăm o măsură faţă de ceea ce se întâmplă. Am ajuns să avem cea mai bună colectare de gunoi din ţară, şi, chiar şi aşa, strângem 25 de tone de gunoaie zilnic din străzi şi parcuri”, spune primarul Pedro Salgado.

Vestea nu a fost primită cu bucurie de asociaţiile pentru drepturile omului, care au pornit acţiuni împotriva primarului, contestând dreptul acestuia de a umili un om prin afişarea pozei, numelui şi prenumelui, şi chiar au obţinut împotriva sa o decizie din care reiese că acţiunea sa, celebră în toată ţara, este neconstituţională.

Nimeni nu ar trebui să fie supus unei abuz care să aducă atingere vieţii private, familiei, casei şi care să reprezinte un atac asupra onoarei şi reputaţiei„, a spus Minerva Martinez Garza, şefa Comisiei pentru Drepturile Omului din Mexic.

Primarul are de gând să lupte împotriva deciziei şi e convins că cei care au greşit şi au fost puşi deja pe stâlpul ruşinii, vor fi mai atenţi asupra locului în care aruncă gunoiul. Nici nu a dat jos panoul, ci a acoperit o parte, până instanţa îi va da dreptate.

0 Comentarii

Shares