Dec 1, 2021, 12:04

Un român, prieten cu unul dintre atacatorii din Paris, amenințat cu moartea: Îi voi duce cadavrul mamei tale

abdel

Un român care era prieten cu unul dintre autorii atacurilor din 13 noiembrie de la Paris, Brahim Abdeslam, care şi-a detonat vesta cu explozibili la un restaurant de pe bulevardul Voltaire, a povestit că a fost martorul schimbării bruşte a acestuia.

În pofida unei relaţii reci, cei doi au fost apropiaţi până în ziua în care Brahim a dispărut pentru două luni, „august şi septembrie”, a precizat Aron pentru cotidianul belgian Derniere Heure. La întoarcere, „nu mai era acelaşi”, îşi aminteşte românul.

„Eşti un necredicnios, ţigan de rahat”, i-a spus Brahim Abdeslam lui Aron, când l-a întrebat despre presupusa sa călătorie în Maroc. „Într-o zi vă voi ucide pe toţi şi dacă te voi ucide, îi voi duce cadavrul mamei tale în România”, a adăugat el.

„Brahim, ăsta nu eşti tu, nu eşti persoana pe care o cunoşteam”, i-a spus Aron, care afirmă că Abdeslam a recunoscut acest lucru. Înaintea presupusei călătorii în Maroc, Aron a primit un cadou ciudat de la prietenul său, o fiolă de parfum. „Toată viaţa îţi va aminti de mine”, i-a spus Brahim lui Aron.

Românul îşi aminteşte că a surprins un dialog între Abdeslam şi un individ. „Acesta l-a luat deoparte şi am auzit: Termină ce ai început. După care au continuat discuţia în arabă”, povesteşte românul.

Din cauza prieteniei cu Brahim Abdeslam, Aron a fost percheziţionat în urma atacurilor teroriste de la Paris, soldate în total cu 130 de morţi.

VIDEO

Attentats de Paris: témoignage d’un ami de Brahim Adbeslam

0 Comentarii

Shares