Iun 4, 2023, 00:11

Un şef PSD de la Olt se declară admirator al lui Hitler. Dragnea a ordonat excluderea lui din partid

nazist psd

UPDATE 2

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat pentru BreakingNews24 că Daniel Predoiu a fost exclus din PSD joi seara, în procedură de urgență.

UPDATE

După publicarea de către BN24 a mesajelor antisemite ale liderului de la Olt, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, înaintea şedinţei filialei Bucureşti a partidului, că a cerut şefului PSD Olt să-l excludă din partid pe Daniel Predoiu.

„Am avut o discuţie chiar înainte cu preşedintele organizaţiei PSD Olt şi i-am cerut să convoace biroul judeţean pentru ca acest domn să fie exclus din partid.  PSD nu este un partid antisemit şi  în partidul nostru nu pot fi membri cu convingeri antisemite. Dacă domnul Daniel Predoiu vrea să-l iubescă pe Hitler, o poate face în afara partidului, nu în cadrul partidului, care nu este nici antisemit, nici xenofob şi cred că, mâine au poimâine, organizaţia PSD Olt îl va exclude pe acest domn, dacă nu, o să facem noi de la Bucureşti”, a spus Dragnea.

Daniel Predoiu este un om de afaceri din Caracal, membru de bază al Organizaţiei PSD OLT, unde a fost transferat după ce a fost vicepreşedinte al UNPR Caracal. Asta nu l-ar scoate cu nimic în evidenţă, dacă nu ar fi un admirator declarat al lui Adolf Hitler.

Lui Daniel Predoiu i se pare normal să facă apologia lui Hitler pe Facebook, aşa cum la fel i se pare normal să publice mesaje antisemite, rasiste şi xenofobe.

Potrivit legii 217/2015, celebra lege anti-legionară, care se referă de fapt la interzicerea simbolurilor şi mesajelor antisemite, rasiste, xenofobe şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor crime împotriva umanităţii, pentru mesajele admiratorului lui Hitler de la PSD, acesta este pasibil de închisoare, de la 3 luni la 3 ani.

Art. 5 Fapta persoanei de a promova, in public, cultul persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni de genocid, contra umanitatii si de crime de razboi, precum si fapta de a promova, in public, idei, conceptii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, in sensul art. 2 lit. a), se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani si interzicerea unor drepturi.

nazist psd 1

 

nazist psd 2

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares