Mar 29, 2023, 19:53

Un senator cere 3000 de euro de la Parlament ca să îşi plătească factura la telefon

viorel badea

Senatorul PNL Viorel Badea a solicitat conducerii Senatului să îi deconteze 3000 de euro pentru că a depăşit baremul maxim la convorbirile telefonice. Badea este senator de Diaspora şi susţine că a efectuat convorbiri internaţionale. Şefii săi de la senat nu au fost însă de părere că Badea trebuie păsuit, aşa că acesta va fi nevoit să plătească cele 3000 de euro din buzunar. Mai mult decât atât, colegii din Biroul Permanent l-au luat pe Badea peste picior şi s-au amuzat terbil în şedinţă pe seama solicitării sale, după cum arată stenograma discuţiilor dintre aceştia:

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Şi văd că avem scrisoarea senatorilor Viorel Badea şi Adrian Anghel…

Domnul Ioan Chelaru: Externii. Da.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: …prin care solicită modificarea abonamentului la telefonia mobilă. Ei cer să le fie alocate 400 de minute pe lună pentru convorbiri internaţionale şi roaming.

Domnul Ioan Chelaru: Liderii?

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Staţi niţel. Nota Direcţiei generale economice prin care informează că, la 10 noiembrie 2015, domnul senator Badea înregistra un debit din depăşiri la convorbirile telefonice externe de 13 000 de lei!

Domnul Ioan Chelaru: Aoleu! (Rumoare, discuţii în sală.)

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Treisprezece mii de lei!

Domnul Ioan Chelaru: Domnule preşedinte… cât au acum? Cât au?

Domnul Ion Vărgău: Nu au nimic. Au 700 de minute, ca fiecare senator.

Domnul Ioan Chelaru: Nu au pe sistem roaming şi extern, dar cât au? (Discuţii în sală.) Cât are fiecare senator, da? Chestorii!

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Domnilor, eu vă propun ceva. Staţi puţin… Eu nu-mi permit să angajez cheltuieli. Eu sunt preşedintele Senatului şi eu nu-mi permit să angajez cheltuieli de dimensiunea asta fără să am aprobarea Biroului permanent sau fără să existe o bază legală.

Domnul Ioan Chelaru: De acord. Nici nu mişcăm nimic…

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Din momentul în care aprobăm ceva… Sunt de acord, dar – cum să spun? – vine cineva şi face cheltuieli şi lasă că plăteşte Senatul, că e ca la Taica Lazăr, nu mi se pare normal. (Discuţii în sală.) Adică, din momentul în care luăm hotărârea să majorăm sau să aprobăm un anumit pachet de minute internaţionale şi de roaming, O.K, beneficiază respectivii, dar pentru cheltuielile trecute eu sunt de părere să şi le suporte fiecare.

Domnul Ioan Chelaru: Domnule preşedinte, haideţi să trimitem solicitarea la chestori, să facă o analiză, să ne răspundă săptămâna viitoare şi o să analizăm în Biroul permanent. (Discuţii în sală.)

Domnul Augustin-Constantin Mitu (din sală): Întâlnirea informală a costat 6 000 de lei şi a fost atâta scandal.

Domnul Ioan Chelaru: Şi mai am o rugăminte.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Da, da. Uite ce-mi spune domnul vicepreşedinte Mitu. Cică întâlnirea informală a costat 6 000 de lei şi a fost scandal. Şi el vine cu 13 000 şi noi… Deci o luaţi, domnilor chestori! Eu sunt de părere, vă repet… (Discuţii în sală.)

Domnul Ioan Chelaru: Să nu… (Discuţii în sală.)

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Ce?

Domnul Mihai-Viorel Fifor: Este cârcotaş…

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Nu e cârcotaş. Da… Aşa e… (Râsete, discuţii în sală.) Eu sunt de părere că, ceea ce angajează fiecare, angajează pe propria răspundere şi pe propriul buzunar. Şi, din momentul în care aprobăm majorarea, atunci e altceva…

Domnul Ioan Chelaru: Eu nu cred că aprobăm, dar… să spună chestorii.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Da. Bine.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares