Iun 8, 2023, 01:06

Un voluntar care participa în Franţa la testarea unui medicament pe bază de canabis a murit

spital rennes

Un pacient a murit în urma unui test terapeutic într-o instituţie privată autorizată în apropiere de Rennes, Franţa. Alţi 5 oameni au fost spitalizaţi din acelaşi motiv încă de vineri.

Ei participau la testarea „unui medicament pe bază de canabis administrat pe cale orală, în curs de dezvoltare de către un laborator european”, a declarat o sursă din interiorul spitalului.

Un reprezentant al spitalului din Rennes a precizat că patru dintre cele cinci persoane internate suferă de „tulburări neurologice de gravităţi diferite” şi că trei riscă un posibil handicap.

Laboratorul Biotrial a fost creat în urma cu 25 de ani şi are o cifră de afaceri de 35 de milioane de euro, dintre care 90% export. Compania este prezentă în Statele Unite din 2012, când Biotrial a cumpărat Warnex. Biotrial are 300 de angajaţi în lume, dintre care 200 în Franţa.

Surse apropiate susţin că este vorba de o moleculă analgezic – destinată reducerii durerii- care conţine cannabinoid, substanţă prezentă în stare naturală în special în cannabis, dar care poate fi produsă prin sinteză.

„Laboratorul a informat Agenţia naţională pentru securitatea medicamentelor şi produselor în domeniul sănătăţii (ANSM) că a întrerupt testele şi procedează, în prezent, la chemarea tuturor voluntarilor care au participat” la aceste teste, precizează Ministerul francez al Sănătăţii într-un comunicat.

Ministerul Sănătăţii a sesizat Inspecţia Generală pentru Afaceri Sociale (IGAS), în vederea „efectuării unei inspecţii cu privire la organizarea, mijloacele şi condiţiile de intervenţie din această instituţie în realizarea testului clinic”. ANSM a decis, de asemenea, să procedeze la o inspecţie tehnică la locul unde se efectuau testele.

0 Comentarii

Shares