Mai 19, 2022, 11:41

Unde sunt banii, acolo sunt și românii. S-a schimbat sensul migrației spre Germania, Marea Britanie și țările nordice

romanian-money-isolated-27012878

Românii care muncesc în străinătate tind tot mai mult spre centrul și  nordul continentului, în ţări precum Germania, Suedia sau Norvegia, lăsând în urmă preferinţele pentru Spania, Italia sau Grecia. Și asta se vede după locul de unde trimit bani acasă. „Unde sunt banii acolo se duc şi românii”, spune Radu Pojoga, directorul regional MoneyGram pentru Europa de Sud-Est.

Cei mai mulţi bani au fost transferaţi anul trecut către România din Italia – 1 miliard dolari, Spania – 792 milioane dolari, Germania – 451 milioane dolari, urmate de Ungaria – 220 milioane dolari, Statele Unite ale Americii – 199 milioane dolari, Israel şi UK – 104 milioane dolari fiecare, Canada – 98 milioane dolari, Austria – 76 milioane dolari şi Franţa – 58 milioane dolari, potrivit datelor Băncii Mondiale.

Principalele ţări care primesc bani din România sunt Spania (127 milioane dolari), Moldova (109 milioane dolari) şi Italia (71 milioane dolari). Intrările de anul trecut au plasat România pe locul al cincilea în Europa Centrală şi de Est, potrivit Mediafax.

„Trendul după ce criza economică s-a încheiat a început să fie crescător, chiar dacă diferenţa de la 2013 la 2014 a fost în scădere, potrivit cifrelor Băncii Mondiale- banii intraţi în România anul trecut au fost de 3,43 miliarde dolari, faţă de 3,6 miliarde dolari în 2013 -, noi suntem pe un trend crescător, datorită majorării numărul de parteneri şi a locaţiilor de retail„, a mai spus Pojoga.

Valoarea medie a unei tranzacţii realizate prin serviciul de transfer de bani MoneyGram este de 300 de euro, similară celei de anul trecut. Totodată, business-ul companiei a crescut în primele nouă luni cu peste 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

0 Comentarii

Shares