Feb 3, 2023, 09:05

Ungaria ar putea ridica în primăvară un gard la graniţa cu România

gard

După ce ministrul maghiar de Externe spunea cu puţin timp în urmă, în cadul unei întâlniri bilaterale la Bucureşti, că nu va construi niciun metru de gard în plus faţă de ce are nevoie Ungaria, numărul doi al guvernului de la Budapesta pare că guvernul Orban s-a decis.

Ungaria se pregăteşte să construiască în orice moment gard metalic la frontiera cu România, în contextul creşterii presiunii imigraţiei în această zonă, spune şeful de cabinet al lui Orban.

„Din primăvară, Ungaria probabil va fi expusă unor noi presiuni ale imigraţiei şi suntem pregătiţi să construim un nou gard, de data aceasta la frontiera cu România. Migraţia va reîncepe din primăvară şi probabil că vor fi exercitate presiuni asupra frontierelor noastre. Trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru şi pentru a construi gard la frontiera cu România”, a declarat Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Ministrul ungar de Externe spunea la sfârşitul lui ianuarie că ţara sa nu construieşte niciun kilometru de gard în plus faţă de ce este necesar şi şi-a exprimat speranţa ca România să fie capabilă să-şi apere propriile graniţe în cazul în care se va confrunta cu un aflux de refugiaţi la fel ca cel din Ungaria.

De asemenea, Peter Szijjarto a spus că Ungaria „nu a făcut din bună dispoziţie acel gard”, iar decizia a venit în urma responsabilităţilor care revin ţării sale ca ţară de graniţă a spaţiului Schengen.

„La Consiliul European am întrebat dacă trebuie să ne îndelinim aceste obligaţii de stat Schengen de frontieră, iar instituţiile europene au spus că da „, a spus ministrul maghiar.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares