Oct 16, 2021, 00:23

Ungaria, în centrul criticilor la Adunarea Generală ONU din cauza crizei refugiaților

Credit foto: 24.hu

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, i-a declarat președintelui ungar Janos Ader că Budapesta trebuie să respecte drepturile omului în gestionarea problemei migranților, după o întâlnire a celor doi, în cadrul Adunării Generale a ONU.

„Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, înțelege provocările cu care se confruntă Ungaria. Cu toate acestea a subliniat președintelui importanța respectării demnității și a drepturilor omului în tratarea acestor probleme”, se arată într-un comunicat ONU. Liderii lumii, reuniți în summit la ONU, au adoptat vineri un plan ambițios de dezvoltare durabilă pentru următorii 15 ani, ale cărui costuri sunt estimate la mai multe mii de miliarde de dolari anual.

Adunarea Generală ONU are loc într-o perioadă în care Budapesta se confruntă cu critici în ce privește modul de gestionare a valului de migranți, mulți dintre ei refugiați sirieni, care încearcă să ajungă în alte state ale Uniunii Europene traversând Ungaria, subliniază Mediafax.

Potrivit ultimelor date ale Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), numărul imigranților arabi, africani și asiatici ajunși anul acesta în Europa se apropie de o jumătate de milion, ei provenind în special din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan și numeroase state din Africa, precum Eritreea, Somalia, Sudan, Nigeria. După ce traversează Marea Mediterană cu ambarcațiuni precare puse la dispoziție de traficanți, imigranții intră în Europa în special prin Grecia și Italia, iar de acolo de obicei își continuă călătoria către vestul Europei, destinația lor preferată fiind Germania.

0 Comentarii

Shares