Iul 31, 2021, 11:39

Ungaria închide frontiera cu Croaţia la numai două zile de la summitul de la Bruxelles

Credit foto: Novinite.com

Ungaria îşi va închide frontiera cu Croaţia începând de sâmbătă de la ora 00.00 (1.00, ora României), a anunţat Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe. Decizia a fost anunţată după o întâlnire a cabinetului de securitate naţională care a avut loc vineri, fiind convocată de premierul ungar, Victor Orban, în cursul aceleaşi zile.

Anunţul lui Szijjarto vine a doua zi după Consiliul European de la Bruxelles, care, potrivit Budapestei, nu a permis să fie luată o decizie imediată pentru a opri afluxul de imigranţi.

„Consiliul Naţional de Securitate a decis că, începând de sâmbătă de la miezul nopţii, Ungaria îşi va respecta obligaţiile privind spaţiul Schengen la frontiera ungaro-croată’, a declarat şeful diplomaţiei ungare într-o conferinţă de presă.

Ministrul de Externe a precizat că Guvernul ungar va lua măsuri similare şi în ceea ce priveşte frontiera cu Serbia. Punctele oficiale de frontieră vor funcţiona în continuare, dar măsurile de securitate vor fi consolidate. Szijjarto a adăugat că ambasadorul Croaţiei în Ungaria şi miniştrii de Externe ai ţărilor învecinate au fost informaţi despre decizia Guvernului ungar de a închide frontiera cu Croaţia.

Slovenia, ţară tranzitată de afluxurile de imigranţi ce doresc să ajungă în nordul Europei, a anunţat vineri, prin vocea premierului său Miro Cerar, că ‘se pregăteşte activ pentru această opţiune’.

0 Comentarii

Shares