Iun 3, 2023, 14:59

Ungaria: Stare de criză din cauza refugiaților

Sursa Reuters

Ungaria a decretat stare de urgență în două județe din sudul țării, pentru a stopa intrarea ilegală a refugiaților. Poliția are dreptul acum de a reține pe oricine încearcă să treacă de gardul metalic de la frontieră.

Măsurile pentru judeţele Bacs-Kiskun şi Csongrad au intrat deja în vigoare la orele 12.30-13.00 (13.30-14.00, ora României), scrie Mediafax.

Sursa Reuters
Sursa Reuters

Ungaria şi-a înăsprit legislaţia împotriva migraţiei ilegale, astfel că de la miezul nopţii de luni spre marţi, traversarea ilegală a frontierelor ţării este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu trei ani de închisoare şi expulzarea din ţară.

Traficanţii de persoane riscă pedepse cu închisoarea mai dure decât înainte. De exemplu, cei care organizează astfel de operaţiuni riscă între zece şi 20 de ani de detenţie. Conform noii legislaţii, avarierea gardului de la frontieră este o infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea sau expulzarea.

De asemenea, Guvernul poate decreta stare de criză din cauza imigraţiei în masă, pentru o perioadă de până la şase luni. Parlamentul va dezbate în curând un proiect care oferă armatei prerogative speciale în vederea protejării frontierei alături de poliţie şi biroul pentru imigraţie, după decretarea stării de criză din cauza imigraţiei. Parlamentul urmează să voteze legislaţia în ultima săptămână din septembrie.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares