Iun 7, 2023, 22:24

UNICEF: 1 din 9 copii din toată lumea trăiesc în zone de conflict

Foto Buzzfeed

250.000 de copii din toată lumea, adică unul din nouă, trăiesc în zone de conflict, potrivit jurnaliştilor francezi de la Le Figaro. Din această cauză UNICEF a cerut pentru următorul an un buget record de 3 miliarde de dolari ca să îi ajute pe cei mai vulnerabili dintre ei.

„Numărul copiilor implicaţi în crizele umanitare din toată lumea este stupefiant şi consternant”, spun reprezentanţii UNICEF.

Astfel bugetul ageţiei se va dubla practic în numai 3 ani. Şi asta din cauza războaielor, dar şi a condiţiilor climatice extreme care au forţat un număr impresionant de copii să îşi părăsească domiciliile. Mulţi dintre ei au fost expuşi foametei, violenţelor, bolilor, abuzurilor şi au fost privaţi de educaţie.

Bugetul pentru acest an este destinat în a ajuta direct 76 de milioane de persoane, dintre care 43 de milioane de copii, din 63 de ţări. Aproape jumătate din ajutorul de 3 miliarde de dolari va fi consacrat Siriei, statul devastat de războiul civil care durează de 5 ani, dar şi celor 4 milioane de sirieni care sunt refugiaţi în ţările vecine.

0 Comentarii

Shares