Iul 3, 2022, 09:09

Universitatea Bucureşti cere din nou anularea doctoratului lui Ponta. Ponta acuză „securiştii” numiţi la Universitate de Băsescu

ponta

Universitatea din București a solicitat marți Ministerului Educației să dispună anularea ordinului prin care fostului premier Victor Ponta i s-a conferit titlul de doctor.

În replică, Victor Ponta acuză „securiştii” numiţi la Universitate de Băsescu.

„În 2011 câțiva securiști au fost impuși de Băsescu la conducerea Universității și de atunci fac același lucru – decizii pe criterii strict politice! (de 4 ani se ocupă DOAR de teza mea începută în 1999 și finalizata în 2003, cu un subiect „Curtea Penala Internațională” pe care DOAR eu l-am tratat în acei ani. Au făcut o Comisie DOAR pentru mine și cer retragerea unui titlu obținut legal DOAR pentru mine)

Nu mă consolează faptul că voi câștiga iar în justiție (așa cum am mai câștigat deja până acum)!

Regret că România are în 2016 metode și mentalități tipice anilor ’50, că instituții fundamentale sunt conduse de oameni „dirijați” de propriile lor slăbiciuni și „schelete din dulap”. Și regret că numele Universității este murdărit tocmai de cei care ar trebui să îl apere.

Dar sunt bucuros că Facultatea de Drept a refuzat să fie implicată în această răfuială politică! Și în anii ’50 și în 2016 ticăloșia are și oameni care nu se lasă speriați!”„, a scris Ponta pe Facebook.

„Universitatea din București a retransmis marți către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice dosarul care probează verdictul de plagiat dat de comisia de profesori experți în Drept și de Comisia de Etică a Universității din București în cazul tezei de doctorat a fostului premier Victor Ponta. Prin adresa menționată, Universitatea din București solicită Ministrului Educației să facă uz de prerogativele pe care i le oferă actuala Lege a Educației nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, și să dispună anularea ordinului de ministru prin care domnului Victor Ponta i s-a conferit titlul de doctor”, se arată într-un comunicat al UB, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe această cale, Universitatea din București își reafirmă „fidelitatea” față de principiul autonomiei universitare, amintind că doctoratul reprezintă ciclul al III-lea de studii universitare.

„În consecință, Universitatea din București consideră că, pe viitor, pentru a întări autonomia universitară, dar și responsabilitatea academică, rectorii universităților ar trebui să aibă dreptul legal de a conferi, dar și de a retrage titluri și diplome academice, indiferent dacă este vorba de studii de licență, master sau doctorat”, mai susțin reprezentanții instituției de învățământ superior.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares