Dec 1, 2022, 15:08

Unul dintre teroriştii de la Paris a intrat în Europa prin Grecia, ca refugiat

paris armata

Pașaportul sirian descoperit la Paris asupra cadavrului unuia dintre atacatorii sinucigași care au comis atacurile de vineri seară din capitala Franței aparține unui imigrant care se înregistrase în Grecia, potrivit procedurilor UE.

Pașaportul a fost înregistrat în ziua de 10 octombrie în insula grecească Leros, potrivit unui comunicat de al ministrului elen pentru protecția cetățeanului, Nikos Toskas.

„Deținătorul pașaportului a trecut prin insula Leros la 3 octombrie 2015, unde a fost identificat în conformitate cu regulile Uniunii Europene”, a spus Toskas, citat de Reuters.

La aflarea acestei veşti, Polonia a hotărât că nu mai poate accepta migranţii relocaţi prin sistemul de cote al Uniunii Europene, a declarat viitorul ministru al afacerilor europene de la Varşovia, in contextul atacurilor din Paris.

„Atacurile înseamnă că este necesara o şi mai aprofundată revizuire a politicii europene în privinţa crizei migranţilor. Vom accepta refugiaţi doar dacă avem garanţii de securitate. Aceasta este o condiţie cheie, iar astăzi s-a pus un semn de întrebare în această privinţă”, a declarat viitorul ministru într-o conferinţă de presă, în care a subliniat că nu mai vede posibil ca ţările UE să respecte reglementările Bruxelles-ului în privinţa cotelor de imigranţi. Polonia ar fi trebuit să preia 4.500 de refugiaţi, plus cei 2.000 din schema de relocare anterioară.

Konrad Szymanski îşi va primi abia luni postul în noul guvern format din câştigătorii alegerilor, partidul conservator şi cel eurosceptic Lege si Justitie.

În acest timp, mai multe persoane au fost arestate în Belgia în legătură cu atacurile din Paris în urma cărora şi-au pierdut viaţa 127 de persoane.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares