Feb 3, 2023, 09:16

Val de atentate în Turcia. 5 morți și 40 de răniți în sudul țării, la două zile după atentatul din Istanbul VIDEO

56975083ae78493904baddc6

Cinci persoane au murit în sud-estul țării într-un atentat cu bombă comis miercuri noaptea de militanți din PKK, Partidul Muncitorilor din Kurdistan. Alte 40 au fost rănite. Atacul a vizat o secție a poliției turce din provincia Diyarbakir. Două persoane au murit în explozia unei mașini-capcană, iar celelalte trei după prăbușirea unui imobil situat din apropiere.

După ce au declanșat explozia mașinii-capcană, membrii PKK și-au continuat asaltul cu lansatoare de rachete, potrivit agenției Dogan. Locuințe ale polițiștilor situate în apropiere au fost de asemenea lovite, rănind femei și copii, a adăugat agenția.

Conflictul dintre PKK și forțele guvernamentale au făcut peste 40.000 de morți în ultimii 30 de ani. Luptele au fost reluate anul trecut după 2 ani de armistițiu.

10 oameni au murit și alți 15 au fost răniți marți în Istanbul într-un atentat atribuit de această dată ISIS. Consulatul general al Rusiei din orașul turc Antalya a confirmat că trei cetățeni ruși au fost arestați, ca urmare a atentatului sinucigaș.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares