Mar 25, 2023, 11:54

Vasile Blaga: PNL trebuie să se reformeze pas cu pas

blaga si bradul

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, la Consiliul Naţional PNL, că niciunul dintre liberalii care vor pierde alegerile „la ei acasă” nu se vor regăsi în conducerea partidului, afirmând că PNL nu are altă cale decât aceea de a înţelege reforma ca înnoire şi profesionalizare.

”Realizările de anul viitor vor fi suma realizărilor tuturor organizaţiilor judeţene şi locale. Nimeni dintre cei care vor pierde alegerile la ei acasa nu vor fi în conducerea PNL’‘, a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, la Consiliul Naţional al partidului, în prezenţa a peste 700 de liberali.

Vasile Blaga a afirmat că PNL nu are altă cale decât aceea de a înţelege reforma ca înnoire şi profesionalizare a clasei politice şi ”nu plecând de la ideea de epura pe cineva”.

”Am trăit puseuri de reformă a unui partid sau al altuia. O reformă într-un partid nu se face plecând de la idea de a epura pe cineva, ci de a păstra ceea ce este bun. Reforma nu se face plecând de la criterii subiective, ci pe criterii clare, transparente, obiective”, a spus Blaga.”Am ajuns la concluzia că trebuie ca persona care va candida la funcţia de primar să fie şi preşedintele de organizaţie. Cine nu pleacă, pleacă din funcţie. (…) Când am decis unificarea, am decis că este important să lăsăm în urmă trecutul şi să ne concentrăm pe viitor şi prezent. Trebuie să dezbatem greşelile din trecut numai ca pilde pentru viitor?, a mai afirmat copreşedintele PNL, citat de Mediafax.

Blaga a susţinut că dacă PNL şi PDL nu ar fi fuzionat, societatea românească ar fi fost încă ”sub conducerea PSD”.

Copreşedintele PNL a mai spus că ”nereuşita de a reprezenta la capacitatea dorită o generaţie ajunsă prin forţele proprii la maturitate, care lucrează în corporaţii”, politizarea adimistraţiei publice şi incapacitatea partidelor politice de a se dezvolta odată cu societatea românească au generat nemulţumirea străzii. ”Am văzut situaţii în care politicienii au mimat reforme şi au invocat pretexte ca să le îngroape ulterior”, a subliniat Vasile Blaga, afirmând că dacă PNL nu se va reforma ”pas cu pas, pe criterii clare şi realiste, aplicate cu bunăcredinţă”, partidul va ”pierde imens”.

Copreşedintele liberalilor le-a transmit participanţilor că este ”o zi a deciziilor importante pentru PNL”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares