Iun 3, 2023, 13:43

Vasile Dâncu: Mă aşteptam să fiu prim-ministru

dancu

Vasile Dâncu susţine că propunerea de a fi vicepremier a primit-o de la Dacian Cioloş, pe care îl cunoaşte foarte bine şi pe care nu a putut să îl refuze, spunând că după ce Victor Ponta a demisionat se aştepta să fie sunat ca să i se propună să fie prim-ministru şi s-a rugat să nu fie sunat.

Vasile Dâncu a povestit, la Realitatea TV, momentul în care a primit de la Dacian Cioloş propunerea de a deveni vicepremier.

„Am vorbit cu domnul Cioloş de mai multe ori, ne cunoaştem foarte bine, am vorbit despre agricultură, despre faptul că avea în această iarnă o reuniune a CE în care se vorbea despre planificarea agricolă pe noua reformă agrară pe care dânsul a făcut-o pentru România şi vorbeam despre studii, i-am dat studii, printre altele se vorbea atunci că voi fi ministru şi a încercat să mă încurajeze. Se vorbea că voi fi prim-ministru şi i-am explicat motivele profesionale pentru care nu îmi doresc acest lucru. După ce şi-a dat demisia Victor Ponta, mă aşteptam să fiu sunat, însă m-am rugat să nu mă sune, pentru că vroiam să termin cele câteva proiecte importante pe care le aveam toamna aceasta. Într-o zi, mi-am spus că dacă nu mă sună până seara am scăpat şi când m-am aşezat să lucrez la o carte despre imaginarul colectiv şi superstiţiile la români pe care trebuie să o termin şi atunci am primit telefonul, care mă invita la o discuţie. Nu am putut refuza. Am discutat de zeci de ori, ca doi oameni sincer interesaţi de România, şi nu de politică, despre principiile reformării. Evident, nu l-am putut refuza. Nu sunt propunerea PSD. Poate în calculul strategic general să fi contat şi asta. Am văzut că unii au încercat să spună că este vorba despre aşa ceva, faptul că în comisie am reuşit să conving pe toată lumea, inclusiv pe cei din PNL şi alte partide şi am reuşit să găsesc o formulă de comunicare şi un proiect care să convingă, îmi dă speranţe pentru viitor, pentru politica românească”, a declarat Vasile Dâncu, citat de Mediafax

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares