Feb 4, 2023, 21:19

Vechii liberali cer demisii: Gorghiu, Blaga şi Atanasiu

gorghiu

Gruparea vechilor liberali, reunită în  Asociaţia „Clubul Liberal I. C. Bratianu 1875”, cer demisiile Alinei Gorghiu, Vasile Blaga si Teodor Atanasiu din funcţiile de conducere pe care le deţin şi desemnarea unei conduceri interimare, „formate din persoane respectate şi cu autoritate, în primul rând morală”

„Campania pentru Primăria generala a Capitalei dar şi pentru restul ţării a dovedit ineficienţa coordonarii politice şi organizatorice a partidului, componenta neliberală, de sorginte basistă, controlând din ce in ce mai mult partidul, rezultat al slăbiciunii sau poate al complicităţii celor impusi prin „sugestii”, din afara partidului, la conducerea co-preşedinţiei vechiului Partid National Liberal, în persoana doamnei Alina Gorghiu, îndrumată de domnul Teodor Atanasiu. Situaţia penibilă în care se află Partidul Naţional Liberal, la a patra nominalizare a unui candidat pentru Primăria generală a Capitalei, dupa o lansare prematură, supraexpusă mediatic, la limita legii, a domnului Cristian Buşoi, a urmat lansarea candidaturii domnului Ludovic Orban, nedorită de decidenţii din afara partidului şi eliminat printr-o procedura judiciară, evident pusă la cale, fără nicio reacţie din partea conducerii partidului, deloc surprins, mai ales că, cel de al treilea candidat, în persoana domnului Marian Munteanu, era pregătit din timp în aceleaşi „laboratoare” în care, după buna şi vechea tradiţie a PDL ului condus de Traian Băsescu, se luau deciziile”, se arată într-un comunicat al preşedintelui Clubului Liberal, fostul deputat George Şerban.

„Fuziunea s-a dovedit o tranzacţie nereuşită de iniţiale şi identitate istorică contra unui plus de procente electorale iluzorii. Altfel spus, în limbajul propriu al ultimului presedinte liberal, Crin Antonescu, eşecul fuziunii s-a văzut în faptul că „liberalii au inceput sa foloseasca limbajul p. d. l. -iştilor”. Asociaţia „Clubul Liberal I. C. Brătianu 1875″ nu poate accepta situaţia în care a ajuns Partidul Naţional Liberal, prin adâncirea crizei de identitate şi inducerea unei imagini penibile în percepţia publică. În toate ţările cu democraţii tradiţionale, autentice, ieşirea unui partid dintr-o astfel de situaţie se face într-un singur fel. Resetarea imaginii publice, a ineficienţei de coordonare, pot fi doar urmarea firească a demisiei celor care, cu demnitate şi onoare, ar trebui să-şi asume situaţia creată”, mai spun vechii liberali

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares