Mar 30, 2023, 05:45

Veşti bune pentru vacanţele din 2016: se vor ieftini biletele de avion

călătorii în 2016

Care ar fi cele mai importante provocări pe care 2016 le va aduce din punct de vedere al călătoriilor și vacanțelor? Este o întrebare la care USA Today a încercat să răspundă cu ajutorul unor specialiști din industrie. Iată ce a ieșit.

1. Hoteluri pline și prețuri la cazare ridicate.

”2016 va aduce cel mai înalt nivel de ocupare al hotelurilor și prețurile cele mai mari la camere care au existat vreodată”, spune profesorul Bjorn Hanson de la NY University. Explicația constă în aceea că cererea de locuri de cazare va fi foarte mare. De asemenea, în opinia specialistului, hotelurile vor avea taxe și suprataxe mai mari. ”Căutați să faceți check-in din timp pentru a evita suprataxarea”. În același timp, Sally Greenberg, director executiv al Ligii Naționale a Consumatorilor prevede că taxele obligatorii, precum cele adăugate la tariful camerei pentru prosoape de piscină sau wireless, ar putea să nu mai existe în 2016. ”Pentru că multe hoteluri au introdus multe taxe în resort, unii clienții au protestat”. Un grup de avocați fac presiuni pentru ca aceste taxe să fie interzise. Asta înseamnă că prețul anunțat va fi și cel pe care-l vei plăti în realitate, ceea ce va duce la oaspeți mai puțin nemulțumiți.

2. Zboruri cu avionul mai ieftine

Zburați undeva în 2016? Atunci veștile sunt bune, spune Tim Winship care editează site-ul Frequentflier.com. Acesta prevede scăderi semnificative de prețuri în 2016. Motivul: Companiile aeriene au suplimentat prea mult numărul zborurilor noi, ceea ce se traduce printr-un exces de locuri în avioane. În aceste condiții, companiile nu vor putea să mențină prețurile ridicate. Cererea pentru aceste locuri suplimentare nu va ține pasul cu locurile suplimentate, astfel încât prețurile vor coborî, explică Tim Winship.

O altă noutate ar fi că, anul acesta, s-ar putea să ne permitem să zburăm și în condiții de confort sporit. ”JetBlue și Virgin America sunt primele care au introdus conceptul de loc la clasa întâi pe care să ți-l permiți (”affordable first-class seat”)”, spune Jeff Klee de la CheapAir.com.  ”Nu voi fi suprins să văd noi intrări în categoria ”premium affordable” ale altor companii aeriene pentru 2016”, spune Klee.

3. Programele de loialitate vor fi regândite

”Mă aștept să văd companii aeriene, hoteluri și alți furnizori de servicii de travel începând să-și regândească….citește continuarea pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares