Iun 9, 2023, 13:54

Victor Ponta, acuzat în Parlamentul Moldovei de prietenii Rusiei că și-a luat terenuri la Odesa VIDEO

Ponta-Strelet-sedinta-de-guvern

Liderul comuniștilor din Republica Moldova l-a acuzat pe premierul Valeriu Streleț că ar fi achiziționat împreună cu omologul său român Victor Ponta, și liderul PLDM, Vlad Filat, câteva mii de hectare de pământ în orașul Odesa din Ucraina.

„Dumneavoastră împreună cu doi parteneri, Filat și un oarecare Victor Ponta, cu ce scop ați cumpărat peste 2000 de ha în orașul Odesa. Noi cunoaștem că liberalii s-au înzestrat cu averi pe malul lacului Herăstrău din București, asta e clar. Da voi de ce procurați acesti pământ? Ce puteți spune despre compania Cristal Nord din Otaci? Furtul care l-ați tras pe sub pământ acolo din ce direcție pompează spirtul – din Moldova în Ucraina sau invers?”, a spus Vladimir Voronin, un apropiat al Rusiei, spre amuzamentul parlamentarilor.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, i-a adresat o serie de întrebări premierului Valeriu Streleț, legate de activitatea companiei sale, „Bioprotect”. Streleț a respins acuzațiile și i-a transmis

„Foarte multe noutăți aflu astăzi în plenul Parlamentului referitoare la parteneriatul cu Ponta. Dacă ceva visați noaptea, nu spuneți în plenul Parlamentului. Dacă ceva visați noaptea nu spuneți în plenul Parlamentului pentru că nu e o chestie bună. Nu am alte averi care să nu fie incluse în declarația de venit. Am o singură companie pe care am fondat-o și din administrația căreia m-am retras din 2009 când mi s-a validat mandatul de deputat. Vă rog foarte atent. Pe doi deja i-am acționat în judecată. Nu o să ezit nici în alte cazuri”, a replicat premierul Streleț.

Astăzi plenul Parlamentului dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, depusă de 42 dedeputați comuniști și socialiști. Guvernul este în pericol să pice pentru a doua oară în doi ani după ce Marian Lupu a anunțat că va vota moțiunea de cenzură.

Luări de poziție

Lupu, îl acuză pe Valeriu Streleț că ar face „avocatură” pentru Vlad Filat și că ar sta în spatele protestelor organizate de Platforma civică „Demnitate și Adevăr”.

Tudor Deliu: Cei care vor vota astăzi pentru demiterea Guvernului nu pot fi numiți altfel decât trădători ai parcursului european al Republicii Moldova.

Iurie Țap: Această moțiune este una politică. PCRM joacă pe câmpul PSRM care fac jocul altui stat. Este declarativă, nu conține o argumentare relevant. Vreau să întreb colegii din PD. Voi nu aveți încredere în colegii voștri pe care i-ați înscăunat? Realizarea Acordului de Asociere va fi pus în pericol.

Dodon: Nu vom vota nici un alt Guvern pe care îl veți propune. Unica soluție sunt alegerile anticipate

Pistrinciuc: Politica nu este chiar morală. Sunt înțelegeri pe la spate. Acest deficit de morală se accentuează tot mai mult. Dacă vreți să faceți o altă Alianță, trebuie să aveți curaj să spuneți acest lucru. De ce trebuie să inventați niște moțiuni de corupție. Opoziția aleargă după propria coadă.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares