Ian 30, 2023, 22:44

Victor Ponta, afectat încă de MTO: „evaziunea fiscală merită făcută la TVA de 24%”

ponta

Victor Ponta a declarat că evaziunea fiscală merită făcută la TVA de 24%, în ziua în care a intrat în vigoare reducerea TVA la alimente, de la 24% la 9%.

„Noi, dacă am redus de la 24% la 9%, cei 15% îi avem ca impact negativ. În realitate însă, e un calcul pe care l-am făcut cu specialiști foarte buni, evaziunea fiscală va fi mai mică. La 24%, merită să faci evaziune fiscală, dar la 9%, nu prea. (…) Eu nu cred că toți românii sunt evazioniști. Cred că există situații în care îl pui pe un comerciant de a plăti taxe atât de mari încât la un moment dat preferă să aleagă o altă cale. Eu nu zic că nu va mai fi evaziune, dar va fi mult mai puțină și vom avea mijloacele prin care să o combatem. Mai departe, sigur că va fi și o scădere de preț și am salutat faptul că majoritatea supermarket-urilor a afișat prețurile cu cât era cu 24% și cât e cu 9%”, a susținut Ponta, luni, la RTV.

Deci, cei care comercializează produse și servicii cu TVA de 24% sunt anunțați de șeful Guvernului că merită să încalce legea.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares