Mai 30, 2023, 23:09

Victor Ponta îl ameninţă pe Iohannis cu suspendarea dacă nu va numi premier PSD

foto Timi Slicaru

Victor Ponta a declarat luni seara la Antena 3 că se aşteaptă ca Preşedintele Iohannis să nu respecte la toamnă votul românilor şi să nu accepte un premier din partea PSD, caz în care s-a putea discuta despre o suspendare a acestuia.

Acesta a arătat că declaraţia consilierului prezidenţial Laurenţiu Ştefan, potrivit căruia Preşedintele ia în calcul un guvern de coaliţie cu un premier tehnocrat  „e o gafă”, şi că el este convins că PSD, ALDE şi UNPR vor obţine majoritatea necesară pentru a forma guvernul.

Dar, a spus Ponta, „Iohannis nu are cultura  respecte votul cetăţenilor”. Întrebat dacă va fi suspendat Klaus Iohannis din funcţie în situaţia în care va refuza premierul PSD, Ponta a răspuns: „asta e o întrebare la care vor răspunde Dragnea, Tăriceanu şi Steriu. Ce cred eu o să le spun lui Dragnea, Steriu şi Tăriceanu”. 

Victor Ponta l-a ironizat pe Iohannis spunând că acesta nu poate fi suspendat „pentru că nu îl găsim”. „La Cotroceni nu îl găsim sigur, poate îl prindem pe drumul Bucureşi Sibiu, să îl aşteptăm ca haiducii la cotitură”.

Ponta a recunoscut în emisiune că îl urăşte pe Iohannis şi că nu îl va ierta nici peste 30 de ani: „Nu cred că voi trece peste Colectiv şi că moartea unor oameni a fost legată de guvernul nostru. Nu am o frustrare, am o mânie care nu va trece nici peste 30 de ani”. 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares