Iul 3, 2022, 08:19

Victor Ponta laudă CCR pentru că se luptă cu „abuzurile DNA”

foto Timi Slicaru

Victor Ponta laudă decizia CCR privind abuzul în serviciu şi susţine că Titus orlăţean nu se face vinovat de abuz pentru alegerile din Diaspora, ci doar de pierderea alegerilor pe care trebuia să le câştige Ponta.

„Caz tipic – dosarul lui Titus Corlățean! Nu scrie în nicio lege câte secții de vot trebuie să fie în străinătate, putea legal să facă oricâte considera oportun (și a făcut un număr identic ca în 2009, când nu a fost nicio problemă)! În final s-a dovedit că decizia a fost defectuoasa că au fost cozi în anumite secții (ceea ce mi-a produs mie un prejudiciu pentru că am pierdut alegerile din această cauză). Corlățean a răspuns politic prin demisie, dar nici nu a încălcat o lege, nici nu a avut vreo intenție criminală (că mi-a făcut mie rău deși evident că nu voia asta)! Clar și simplu!”, a scris Ponta pe Facebook.

Aceta susţine că „decizia de azi a CCR e rațională și echilibrată – nu oprește în niciun fel lupta anticorupție, dar limitează abuzurile produse prin analizele de oportunitate!”

„De ani de zile toți oamenii raționali (nu securiștii și kaghebiștii cu mentalitate de Macovei sau Prună) spun că trebuie sancționate faptele care țin de legalitate, nu de oportunitate! Legalitatea e treaba magistraților – oportunitatea funcționarului sau a omului politic care răspunde politic nu penal! Altfel totul se transformă în abuz și orice faci (fără a încălca nicio lege) devine pasibil de interpretare după 1 an sau după 10 ani!

Deci dacă ai încălcat cu buna știință o lege care spune ce trebuie să faci și să nu faci – ești pasibil de răspundere penală (dar trebuie arătată prevederea legală)! Dacă nu ai încălcat nicio lege, oportunitatea unei decizii administrative sau politice nu poate fi apreciată de un procuror! Punct.”, arată fostul premier

0 Comentarii

Shares