Mai 28, 2023, 15:55

Victor Ponta şi-a făcut curaj şi s-a întors în ţară. Premierul rătăcitor este la Guvern

Credit foto: sondakika.com

Premierul Victor Ponta s-a întors în ţară după 3 săptămâni. Victor Ponta este la Palatul Victoria unde va conduce şedinţa de guvern de astăzi. Premierul a urcat în urmă cu puţin timp treptele Guvernului cu greutate, cu ajutorul cârjelor. A fost întâmpinat de vicepremierul Gabriel Oprea şi Rovana Plumb.

Victor Ponta s-a operat la genunchi pe 15 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, controlat de familia preşedintelui Erdogan. În aceeaşi zi, avocata lui Victor Ponta a fost la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde ar fi urmat să se prezinte premierul, urmărit penal pentru trei infracţiuni în dosarul lui Dan Şova. Potrivit unor surse oficiale citate de Agrepres, avocata ar fi cerut o amânare cu o săptămână a audierii premierului, motivând prin faptul că acesta este în Turcia, unde ar urma să se opereze la genunchi.

Victor Ponta s-a operat la genunchi, după ce a suferit o accidentare la jumătatea lunii mai în timpul unui meci de bachet.

Senatorul PSD Ilie Sârbu spunea luni că premierul Victor Ponta „se simte bine” şi s-ar putea întoarce acasă în această săptămână, decizia finală fiind în funcţie de opinia medicilor. Aşa cum a relatat şi BN24, socrul premierului a făcut o vizită secretă la Istanbul, chiar la începutul săptămânii.

„Ce să facă premierul acuma în stat? Există stabilitate, Banca Naţională şi-a spus punctul de vedere, avem premier, avem tot ce ne.. Să ne bucurăm, pentru noi e o mare bucurie că nu suntem, Doamne fereşte, în situaţia asta şi suntem pe primul loc la creşterea economică în Europa şi celelate, asta e marea noastră bucurie. Dacă va fi afectată, va fi afectată întreaga Uniune Europeană. Acuma, dacă era premierul aici, ce făcea?! Stătea în amândouă picioarele şi spunea că e bine sau e greu în Grecia?”.

Preşedintele interimar, Rovana Plumb, ca şi restul PSD, îşi făcea curaj şi spera ca premierul să vină şi să liniştească apele în PSD.

„Există susţinere pentru preşedintele Victor Ponta atât în ceea ce priveşte Partidul Social Democrat, cât şi coaliţia de guvernare. Mai mult decât atât, dacă ne uităm pe ultimele sondaje făcute publice, vedem că premierul are susţinerea populaţiei. Din punct de vedere al acţiunii politice şi al măsurilor bune pentru cetăţeni, coaliţia la guvernare susţine guvernul Ponta”.

Luări de poziţie publice similare au avut şi Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea, deşi fostul ministru al Dezvoltării a vorbit în mai multe rânduri despre nevoia întoarcerii lui Victor Ponta.

„Nu am veşti. Toată lumea aşteaptă să se întoarcă. Partidul nu ştie când se întoarce. Nu avem de unde să ştim (…) când se întoarce, ne găseşte aici”, a mai spus Dragnea.

Incert este şi statului lui Gabriel Oprea în coaliţie. UNPR a votat alături de PNL şi UDMR pentru numirea în fruntea SIE a lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares