Ian 27, 2023, 09:17

Victor Ponta şi-a găsit un job afară. A fost angajat de discipolul lui Putin

Victor Ponta a anunţat, joi seara, la Antena 3, că are un job de consilier în afara ţării, lucrând pentru un premier dintr-o ţară vecină.

„Ieri am fost plecat din ţară, am obligaţia de a merge saptamânal şi de a vorbi cu un prim-ministru vecin cu noi, bun prieten cu mine”, a spus Ponta.

Surse din conducerea PSD susţin că Victor Ponta a devenit consilierul premierului Serbiei, Aleksandar Vucic, unul dintre cei alături de care Ponta a fondat aşa numitul grup de la Craiova, împreună cu premierul Bulgariei. Aceştia au avut zilele trecute o întâlnire, dar în locul României în grup a intrat Ungaria, reprezentată de Viktor Orban.

Nu este clar dacă Ponta este doar consilier onorific sau are o relaţi contractuală remunerată.

Interesant este că liantul celor sus numiţi este relaţia strânsă cu Rusia.

Aleksandar Vucic, politician conservator, este renumit pentru prietenia sa cu Vladimir Putin, şi presa intenaţională a relatat despre această relaţie, Serbia fiind socotită de analişti un satelit al Rusiei.

Reuters notează că din 2000 încoace, Putin a vizitat Serbia de mai multe ori, iar premierul Vucic a mers şi el la Moscova de câteva ori. Cea mai recentă vizită a fost una privată şi a avut loc în mai, fiind urmată de anunţarea unei mari achiziţii de armament rusesc de către Serbia. În 28 iunie, Serbia a primit două elicoptere ruseşti în valoare de 25 de milioane de euro iar premierul Vucic a anunţat că va cunpăra 4 avioane MIG 29 în valoare de 260 de milioane de euro.

The Economist scrie astăzi că Vucic este un autocrat care a adus în guvernul pe care îl conduce personaje fără background şi competenţe pentru a putea controla mai bine frâiele puterii.

 

 

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares