Ian 28, 2023, 18:58

VIDEO A doua bombă explodează la Bangkok. Un britanic a fost ucis în atacul de ieri

sursa foto The Telegraph

Un mic dispozitiv explozibil a fost aruncat spre trecători în apropierea unei stații de metrou, marți după-amiază, în centrul capitalei Bangkok, atac ce survine la o zi după un atentat cu bombă ce s-a soldat cu cel puțin 21 de morți și 123 de răniți, a anunțat poliția locală, citată de AFP.

‘Nimeni nu a fost ucis sau rănit. Poliția s-a deplasat la fața locului pentru a ancheta și cerceta tipul de dispozitiv utilizat’, a explicat un ofițer sub rezerva anonimatului.

Acest nou atac s-a produs, conform Agerpres, la puțin timp după ora locală 13.00 (06.00 GMT), în apropierea unor mari hoteluri dintr-o zonă turistică a capitalei.

Atentatul comis luni a avut loc tot în plin centrul capitalei, într-un loc foarte frecventat, sanctuarul Erawan dedicat zeului Brahma, care atrage zilnic mii de credincioși budiști. Poliția thailandeză caută un suspect identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere în apropierea locului atentatului. Conform premierului și șef al juntei aflate la putere, Prayut Chan-O-Cha, suspectul ce apare în imagini este ‘originar din nord-estul țării și membru al unui grup opus juntei’.

Ministrul Britanic de externe, Philip Hammond, a confirmat că printre persoanele ucise în atacul de luni se află un cetăţean britanic în vârstă de 19 ani.

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares