Iun 3, 2023, 23:36

VIDEO America, ruptă în două de proteste. Trump îi înjura ieri pe protestatari, azi îi laudă

sursa foto http://www.oregonlive.com/

Mii de persoane, în mare parte studenți, au manifestat din nou joi pe cuprinsul SUA pentru a-și exprima furia față de alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al țării, relatează AFP și DPA. În replică, Donald Trump a scris pe Twitter că acesţia dunt „protestatari de meserie, incitaţi de presă”, şi că este incorect, după care astăzi a revenit cu un alt mesaj în care susţine că îi place că protestatarii sunt plini d pasiune pentru America şi că „ne vom împăca şi vom fi mândri de asta”.

La Los Angeles, sute de studenți au defilat în campusul Universității UCLA afișând pancarte pe care scria ”Abandonați-l pe Trump!” și ”Iubirea zdrobește ura”. De la anunțul victoriei surpriză a miliardarului marți, chiar în acest campus au avut loc primele adunări.

În San Francisco, circa 1.000 de tineri, mai ales liceeni, s-au deplasat în marș din cartierul financiar către primărie scandând ”Acesta nu este președintele meu!” și blocând circulația. Mii de studenți și-au exprimat de asemenea nemulțumirea în multe alte orașe din nordul Californiei, inclusiv în Napa și Hayward.

La New York, circa 200 de manifestanți anti-Trump s-au reunit în Washington Square din cartierul Greenwich Village, informează Agerpres.

Alte câteva sute de persoane au protestat în Baltimore (pe coasta de est), potrivit media americane, care au semnalat manifestații ale studenților și în Texas (sud).

În Portland (statul Oregon) poliția a calificat demonstrațiile drept o revoltă, precizând că unii dintre protestatari s-au înarmat cu pietre luate de pe un șantier. Cel puțin 19 mașini au fost avariate de către protestatari la un dealer auto în cartierul prosper Pearl din Portland, potrivit cotidianului The Oregonian, citat de DPA.

În Denver, circa 2.000 de persoane au ieșit de asemenea în stradă.

Miercuri, zeci de mii de persoane au coborât în stradă după anunțul victoriei republicanului Trump. Alte persoane au prevăzut să protesteze în weekend.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares