Mai 30, 2023, 23:39

VIDEO Apocalipsa din Paris. Imigranţii evacuaţi din Calais au făcut ravagii pe străzile capitalei Franţei

migrantio-paris

Numărul migranților care dorm pe străzile Parisului a crescut de la începutul acestei săptămâni când a început evacuarea taberei de la Calais, cunoscută drept „Jungla”, au declarat vineri surse oficiale, relatează Reuters.

De-a lungul bulevardelor aglomerate și a unui canal din nord-estul Parisului, sute de corturi au fost ridicate de migranți — majoritatea africani care susțin că sunt din Sudan — având pe jos cartoane pentru a-i proteja de frig.

Deși prezența migranților pe străzile Parisului nu este ceva nou, ea a crescut în mod substanțial în această săptămână, a declarat Colombe Brossel, adjunctul primarului din Paris responsabil pe probleme de securitate.

Am observat o creștere semnificativă (a numărului migranților) de la începutul săptămânii. Noaptea trecută echipele noastre au numărat 40 până la 50 de noi corturi în zonă în ultimele două zile”, a spus Brossel, adăugând că există în total 700-750 de corturi.

Acest lucru înseamnă că între 2.000 și 2.500 de persoane dorm în zonă, față de aproximativ 1.500 cu câteva zile în urmă, a mai spus oficialul francez, citat de Agerpres.


„Nu este o explozie uriașă a numărului, însă există o creștere clară. Unii dintre ei provin din Calais, alții din alte locuri”, a mai spus ea.

După ce ani de zile a servit ca tabără pentru migranții ilegali care încercau să ajungă în Marea Britanie, „Jungla” de la Calais a fost în cele din urmă dezafectată în această săptămână, iar cei peste 6.000 de locuitori ai taberei au fost relocați în adăposturi de pe întreg teritoriul Franței.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares