Iun 7, 2023, 21:36

VIDEO Ce a spus Iohannis în primul discurs susținut la ONU

kiwi

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut duminică, la New York, primul său discurs în cadrul Adunării Generale a ONU, unde a vorbit despre „dezastrul uman” provocat de criza migraţiei şi a atras atenţia că, fără soluţii adecvate, fiecare val de migraţie îl va depăşi pe cel anterior.

„Sute de mii de oameni au fugit din calea războiului, în căutarea unei vieţi mai bune, intrând în Europa, deseori prin mijloace riscante. Acest flux din ce în ce mai mare de migranţi din Orientul Mijlociu şi Africa a determinat ţările europene să depună eforturi masive pentru a face faţă unui dezastru umanitar de proporţii masive”, a spus Iohannis, în discursul său în faţa Adunării Generale a ONU.

Preşedintele a susţinut că acest val migraţionist reprezintă atât o criză umanitară, cât şi una a protejării graniţelor, a integrării şi chiar una financiară, acestea fiind direcţiile în care trebuie căutate soluţii. „Dacă nu găsim cele mai adecvate mijloace de a soluţiona pe fiecare dintre ele, fiecare val de migraţie îl va depăşi pe cel anterior. Orice naţiune are obligaţia de a salva oameni, de a-i susţine şi de a-i proteja”, a spus Iohannis.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares