Ian 27, 2023, 08:55

VIDEO Denunțătorul lui Dragnea și Teodor Nițulescu s-au dus cu jandarmii să îi ia afacerea unui proprietar de fabrică din Teleorman

Teodor Nitulescu

Coincidența face ca Romică Părpălea, denunțătorul lui Dragnea, și Teodor Nițulescu, fostul prefect al județului Teleorman, cei care sunt folosiți în campania împotriva lui Liviu Dragnea, să fi fost filmați chiar cu o zi înainte ca ei să meargă la Realitatea TV, în timp ce au descins cu jandarmii peste un proprietar de fabrică de confecții din Roșorii de Vede, căruia vor să îi preia afacerea prin forță.

Părpălea este juristul firmei lui Nițulescu, Comixt SA. Societatea Comixt a cumpărat în 2011 clădirile unei societăţi falimentare, aflată în lichidare, în care funcţiona printre altele şi o fabrică de confecţii. Interesant este că firma lui Teodor Niţulescu a achiziţionat activele societăţii cu numai 800.000 de lei, după ce preţul a coborât succesiv, cel de pornire fiind de 3,6 milioane de lei. Comixt are la rândul său o activitate în domeniul textilelor, așa încât Nițulescu a decis că el vrea să preia nu numai clădirea, ci și mașinile de cusut și toată baza tehnică a fabricii administrate de Adytext Investments SRL.

În 2011, România Liberă a scris că Nițulescu, încă prefect, s-a dus la aceeași fabrică cu Poliția și a sechestrat tot ce era înăuntru:

„Am primit o adresă prin care mi s-au dat 30 de zile să îmi iau marfa şi să plec, adică la finalul lui octombrie. Numai că pe 5 octombrie, m-am trezit cu fabrica închisă şi sigilată. Marfa mea a rămas înăuntru”, ne-a declarat Adrian Mirea, admnistratorul AdyText.

Acesta ne-a explicat că a încercat de mai multe ori să îşi recupereze bunurile, inclusiv calculatoare şi documente, dar nu a fost lăsat de oamenii Comixt S.A. În aceeaşi seară, Teodor Niţulescu, însoţit de un comisar şef de la Poliţia economică Roşiori de Vede, un alt poliţist şi de mai mulţi agenţi ai unei firme de pază a venit la fabrica de confecţii, într-o nouă încercare de a evacua pe fostul patron. Adrian Mirea a reuşit să filmeze intervenţia prefectului, care a avut loc aproape de miezul nopţii, imagini ce le puteţi găsi şi pe site-ul României libere. „Te scot afară de aici. Proprietatea este a noastră, dumneavoastră sunteţi în incinta noastră”, se adresează prefectul către omul de afaceri din Roşiorii de Vede. Teodor Niţulescu le indică apoi poliţiştilor. „Uite despre ce e vorba, te rog să îl iei de aici”.

Când s-au văzut în situaţia de a nu mai putea munci, confecţionerele au început a doua zi să protesteze în faţa fabricii evacuate. Pentru medierea conflictului a venit la faţa locului chiar prefectul Teodor Niţulescu. „A venit cu maşina prefecturii, există fotografii şi filmări care demonstrează asta. El le-a oferit confecţionerelor noi locuri de muncă la firma sa, în aceeaşi locaţie unde funcţiona fabrica mea”, a precizat Adrian Mirea. Imagini cu prefectul aflat printre muncitoare au fost difuzate deja la televiziunile locale din Teleorman. (Sursa România Liberă)

De data asta, pe 1 octombrie, Nițulescu s-a dus cu jandarmii peste același om de afaceri, care se afla la fabrică, împreună cu angajatele sale de la croitorie. Însă, fabrica se află într-o altă locație, Nițulescu dorind nu clădirea ci preluarea afacerii, deși el a cumpărat doar niște ziduri.

Adrian Mirea l-a filmat din nou pe baronul de Teleorman și a declarat că a fost suprins să îl recunoască ulterior pe cel pe care l-a văzut la Realitatea TV seara, Romică Părpălea, care este juristul firmelor lui Nițulescu

Romica Parpalea
Romica Parpalea

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares