Mar 29, 2023, 09:43

VIDEO Discurs istoric al Papei Francisc la ONU: Este nevoie de mai multă egalitate între oameni. Oamenii nu au dreptul să distrugă Planeta

papa un

Papa Francisc a abordat tematica refugiaţilor, a încălzirii globale şi a sărăciei în primul discurs rostit în Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Medifax. Suveranul Pontif a cerut, în discursul său, depăşirea „ideologiilor care generează atrocităţi”, afirmând că toţi oamenii au dreptul la terenuri, case, locuri de muncă şi pledând pentru măsuri concrete în scopul protejării mediului înconjurător.

„Trebuie să punem capăt ideologiilor care pot produce atrocităţi imense”, a declarat Papa Francisc în discursul rostit în limba spaniolă în Adunarea Generală ONU.

„Mulţumesc onoratei asistenţe a Naţiunilor Unite pentru eforturile depuse de fiecare funcţionar pentru binele omenirii”, a declarat Papa Francisc.

„Este nevoie de mai multă egalitate, sunt necesare schimbări. Toţi oamenii trebuie să aibă acces la terenuri, case şi locuri de muncă”, a declarat Suveranul Pontif, invocând principiul legislaţiei internaţionale şi al egalităţii între oameni şi naţiuni

Papa a vorbit despre schimbările climatice și impactul pe care oamenii îl au asupra mediului înconjurător. „Oamenii nu au dreptul să abuzeze Planeta, cu atât mai puțin să o distrugă”, a spus liderul creștinilor. Acesta a arătat că „mediul încojurător însuși are drepturi”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares