Aug 13, 2022, 02:34

VIDEO După ce și-a pus în cap tot „Partidul Facebook”, Iohannis se arată foarte vesel la Bruxelles

iohannis la ce

Președintele Klaus Iohannis participă la Consiliul European de la Bruxelles, unde liderii UE trebuie să ajungă la un acord în privința Brexit. Iohannis s-a arătat extrem de vesel la reuniunea șefilor de state și de guvern, a râs mult, a făcut conversație cu David Cameron, premierul britanic și cu Angela Merkel.


Premierul britanic David Cameron a avertizat joi, la sosirea sa la Bruxelles la un important summit european consacrat chestiunii ‘Brexitului’, că nu va accepta un acord ‘care nu răspunde nevoilor’ Marii Britanii, relatează AFP și DPA.

‘Va fi dificil. Mă voi lupta pentru Marea Britanie. Dacă putem obține un acord bun, atunci voi accepta. Dar nu voi accepta un acord care nu răspunde nevoilor noastre’, le-a spus ziariștilor Cameron, subliniind că negocierile s-ar putea prelungi.

‘Cred că este mult mai important să facem acest lucru bine, decât să ne grăbim. Dar cu bunăvoință și determinare, putem obține mai mult pentru Marea Britanie’, a mai spus liderul conservator britanic, citat de Agerpres.

David Cameron a promis să organizeze un referendum privind menținerea sau ieșirea țării sale din Uniunea Europeană (UE) încă din luna iunie dacă va obține un acord convenabil. Premierul britanic a negociat un proiect de acord care ar urma apoi să-i permită să facă campanie în favoarea rămânerii țării sale în UE.

În cursul summitului care se va încheia vineri, liderii europeni vor încerca să ajungă la un compromis pentru menținerea Marii Britanii în UE și salvarea unității Europei, deja amenințată de cea mai gravă criză a migrației de după 1945.

Discuțiile se anunță intense asupra mai multor puncte în divergență, printre care guvernanța economică și migrația. Europenii vor să evite orice ‘contagiere’ în alte state membre a concesiilor acordate lui David Cameron, precum posibilitatea de a restrânge prestațiile sociale în cazul cetățenilor europeni care muncesc în Marea Britanie.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares