Dec 8, 2022, 19:26

VIDEO Extremismul încolțește în România. Un oraș din Satu Mare a amenințat cu violențe și centrul pentru refugiați a fost anulat

African-migrant

Primarul din Ardud, județul Satu Mare, Ovidiu Duma, a anunțat joi seara, la Antena 3, că în orașul său nu se va mai construi centrul pentru refugiați care trebuia să primească peste o lună 100 de imigranți. Centrul urma să fie construit de Biserica Greco-Catolică și era un proiect privat, nu al instituțiilor statului. Locuitorii orașului s-au mobilizat însă și au amenințat cu violențe și cu proteste de stradă, refuzând să primească musulmani în comunitatea lor.

„Am fost anunțat că centrul nu va mai fi populat, se renunță la proiect”, a anunțat, triumfător, primarul Ovidiu Duma, spunând că și celelalte localități s-au oferit să participe la protestul din Ardud „pentru a nu se permite instalarea acestor tabere”

Reprezentanții locuitorilor din Ardud, în frunte cu primarul Ovidiu Duma, au spus miercuri, la o întâlnire cu prefectul Eugeniu Avram, că nu acceptă migranți în localitatea lor, informează Vocea Transilvaniei.

”Nu suntem de acord sub nicio formă. E legal, nu e legal. Și suntem dispuși să recurgem la violență. Să știe toată lumea treaba asta, cei care se ocupă de proiect, că dacă se pune în aplicare se va ajunge acolo. Și noi o spunem de pe acum, să nu fie suprize. Nu vrem să fim ca în țările străine să ne fie frică să ne lăsăm copiii să plece singuri la școală, nevestele singure pe stradă. Și aici nu mai intervine problema de a apăra statul român sau pe cetățeni, ne apărăm familiile noastre”, au spus reprezentanții Ardudului, citați de Vocea Transilvaniei. Oamenii erau revoltați că migranții, probabil musulmani, vor fi găzduiți într-o clădire în care acum se desfășoară slujbele religioase ale cultului greco-catolic din localitate.

Reprezentantul Asociaţiei Frères România, care urma să implementeze proiectul în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, a încercat să calmeze spiritele, afirmând că la Ardud este prevăzut a fi aduși un număr mic de migranți.

Scandalul de la Ardud a izbucnit marți, după ce în oraș s-a aflat că o fundație, în colaborare cu Ministrul Afacerilor Interne, a început amenajarea unui centru pentru refugiați. Locația aleasă este cartierul Mădăras, iar potrivit primelor informații aici vor fi găzduiți câteva zeci de migranți.

Proiectul este derulat de Asociaţia Frères România și este finanțat de Ministerul Afacerilor Interne.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares