Mar 29, 2023, 18:39

VIDEO Haos în SUA. Negrii, bătuți la mitingurile lui Trump. Politiști răniți, Trump își anulează campania în Chicago

captuta Twitter

Donald Trump nu își mai poate ține mitingul din Chicago, din cauza violențelor izbucnite la ultimele sale manifestații electorale. Violențe au izbucnit între rasiști și persoanele de culoare, în Chicago au fost răniți mai mulți polițiști și s-au făcut 6 arestări în campusurile universitare. Violențele vin după o săptămână în care negrii au fost victimele susținătorilor lui Donald Trump. Luni, 30 de studenți negri au fsot dați afară de la întâlnire cu Trump la Universitatea Valdosta în Georgia, iar marți, în Louisville, doi protestatari de culoare ai lui Trump au fost bătuți la un alt miting, scrie presa din America.

Favoritul la învestitura republicană pentru Casa Albă, Donald Trump, și-a anulat din motive de „securitate” un miting prevăzut vineri seară la Chicago (nord), a anunțat echipa sa de campanie, potrivit AFP.

„După ce s-a întâlnit cu forțele de ordine, (Donald Trump) a decis că, pentru securitatea zecilor de mii de persoane adunate în interiorul sau în jurul sălii, mitingul din această seară să fie amânat pentru o dată ulterioară”, a explicat echipa sa într-un comunicat.


Tensiunea a crescut vineri în oraș, cu manifestanți adunați în interiorul și în jurul clădirii universității din Illinois unde candidatul urma să ia cuvânt puțin mai târziu.

Mulți dintre aceștia au denunțat rasismul în numele mișcării „Black lives matter” (viața negrilor contează).

Anterior în cursul zilei de vineri, miliardarul american a fost din nou întrerupt în repetate rânduri de manifestanți cu ocazia unui alt miting la St Louis, în Missouri (centru).

Aceste noi incidente au avut loc cu câteva zile înainte de o nouă „super marți” cu primare în cinci state, unde Donald Trump este dat favorit chiar dacă rămâne contestat în rândul propriului partid.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares