Ian 28, 2023, 19:19

VIDEO Iohannis își retrage declarația despre Antena 3: „Am înțeles clar mesajul primit via Facebook”

iohannis la ce

Președintele Klaus Iohannis a ținut să facă, mult după miezul nopții, la finalul Consiliului European de la Bruxelles, o declarație prin care să o retragă pe cea de miercuri, în care condamna acțiunea ANAF împotriva televiziunilor trustului Intact.

„Vreau să spun că am înțeles clar mesajul primit via Facebook”, a declarat Iohannis. Acesta a explicat că nu este apropiat de Antena 3, amintind de campania pentru alegerile prezidențiale din 2014 și că nu apără pe nimeni în fața legii.

„Am făcut această afirmație miercuri fiind atunci evaluarea mea că este posibil ca prin acțiunea așa cum a fost concepută să fie afectată libertatea presei. Acest lucru mi s-a părut că trebuie atenționat. Ulterior am aflat că afirmația mea, care a vrut doar să atragă atenția asupra libertății presei, a fost interpretată în multe feluri.  S-a vehiculat ideea că aș fi apropiat de acestă televiziune și că aș fi mai puțin atașat de statul de drept. Toate aceste speculații sunt fără suport real. Eu sunt convins că România este un stat de drept și va rămâne un stat de drept și voi lupta ca România să rămână un stat de drept. Este evident că o decizie judecatorească trebuie aplicată fără discuții
Sunt ferm convins că dreptul la libera exprimare, la informare și libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câștigate în decembrie ’89 și cred că oricând apare posibilitate ca acestea sa fie suprimate, dintr-o abordare stângace, acest lucru trebuie atenționat. Eu nu sunt apropiat de această televiziune, trust de presă, poate unii își amintesc că, dimpotrivă, în campania din 2014 accentele au fost tocmai de altă natură. Nu există niciun fel de intenție din partea mea să apăr pe cineva în fața legii. Eu vreau să se impună legea și sper că am lămurit un pic mai bine situația”, a explicat Iohannis


Acesta a postat ulterior și pe pagina de Facebook o declarație lămuritoare:

„În legatură cu îngrijorarea care a apărut în spaţiul public în urma afirmaţiei referitoare la o posibilă evacuare a unei televiziuni, este necesar sa fac câteva precizări. Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în faţa legii. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată.

Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Nu există niciun fel de discuţie aici. În acelaşi fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din decembrie 1989. Şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat.

Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă. Poate unii sau alţii îşi amintesc că, dimpotrivă, în campania din noiembrie – decembrie 2014, în campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de altă natură.

Am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit in aceste zile via Facebook.”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares