Mai 19, 2022, 12:12

VIDEO Iohannis, mulţumit de decizia CCR privind abuzul în serviciu

ioha si ccr

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat speranța că decizia CCR în privința abuzului în serviciu va clarifica și va înlesni parcursul justiției în România.

„Una peste alta mi se pare că la Curte s-a judecat cu calm și sper ca această decizie să fie una care clarifică și înlesnește parcursul justiției în România”, a spus miercuri Iohannis, la Ambasada României la Sofia.

În opinia sa, discuțiile premergătoare deciziei CCR au fost de multe ori prea detaliate.

„Am aflat despre decizia CCR. Nu vă așteptați de la mine să comentez decizia pe fond, dar recunosc că discuțiile premergătoare mi s-au părut de multe ori prea detaliate. Până la urmă Curtea Constituțională trebuie să decidă asupra acestor chestiuni și nu analiștii sau alții care au un interes poate chiar și legitim în ce se discută acolo”, a arătat șeful statului.

Întrebat dacă, din punctul său de vedere, era nevoie de o clarificare din partea CCR astfel încât să nu existe abuzuri din partea judecătorilor sau procurorilor, președintele Iohannis a răspuns: „Nu știu dacă trebuie să vorbim sau dacă este cazul să vorbim despre abuzuri ale celor care reprezintă sistemul de justiție, dar întotdeauna când o legislație este neclară sau ușor interpretabilă apar situații în care unii sau alții pot fi iarăși acuzați de abuzuri. De aceea, de fiecare dată când legislația care nu este foarte, foarte clară se corectează și se înlocuiește cu una care este foarte clară — cred că se face un lucru în esență bun pentru sistem”.

0 Comentarii

Shares