Mar 29, 2023, 09:37

VIDEO Klaus Iohannis: „Nu mai putem lăsa corupția să se întindă până ucide”

kwi

Președintele Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj video în cadrul teledonului organizat de trustul Intact pentru victimele tragediei din Clubul Colectiv, șeful statului spunând că românii nu mai au voie să tolereze corupția și incompetența autorităților. „Nu mai avem voie să tolerăm incompetența unor autorități, ineficiența unor instituții, nu mai putem lăsa corupția să se întindă până ucide”, a spus Iohannis

Mesajul integral:

„Doamnelor și domnilor,

Mă adresez astăzi fiecăruia dintre dumneavoastră cu gândul că traversăm un moment de grea încercare. O tragedie cumplită a lovit sute de familii din România. Fie că ne îndreptăm gândul spre cei ce au pierit în incendiul devastator, fie că ne rugăm pentru sănătatea și supraviețuirea tinerilor care se luptă pentru viață în spitale, trebuie să privim această tragedie cu toată compasiunea, dar și cu toată responsabilitatea.

Sunt momente când o națiune își dă măsura coeziunii, a solidarității, și, până la urmă, a tăriei sale. Astăzi putem să arătăm cu toții că ne pasă și că suntem uniți. Ne-au arătat-o deja sute de infirmiere, de asistente și medici are au venit la spitalele lor fără a fi chemați sau obligați, miile de români care au donat sânge, sau zecile de studenți și voluntari ce și-au oferit sprijinul oriunde era nevoie

Vreau să le mulțumesc pentru inițiativă, implicare și omenie. Îi asigur pe toți de respectul meu și le transmit sentimentul de recunoștință al multor concetățeni. În aceste momente avem datoria să învățăm o lecție, din păcate plătită cu atâtea vieți, cu atâta suferință. Nu mai avem voie să tolerăm incompetența unor autorități, ineficiența unor instituții, nu mai putem lăsa corupția să se întindă până ucide.

Trebuie să ne asumăm fiecare, pe deplin, rolul de cetățeni activi și implicați, care știu să acționeze împreună, pentru că le pasă de societatea și casa în care trăiesc. Să fim solidari și să le cerem autorităților să fie responsabile, pentru ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple niciodată. Zecile de tineri loviți crunt și familiile lor merită acest angajament al nostru.”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares