Mar 24, 2023, 23:20

VIDEO Mihaela Geoană şi Andreea Esca au lansat o campanie de donare de păr pentru femeile bolnave de cancer

renasterea

Clădirea Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” a fost iluminată în roz – culoarea speranței – joi seară, cu ocazia celei de a XV-a ediții a evenimentului organizat anual de Fundația Renașterea, care s-a desfășurat sub sloganul ”Donează Sănătate. Donează Frumusețe”, anunţă Agerpres

Cu acest prilej a fost lansat și proiectul ”Vieți împletite”, care constă în donare de păr pentru realizarea de peruci în beneficiul pacientelor diagnosticate cu cancer. Prezentatoarea tv Corina Caragea a donat o parte din părul său acestui proiect, beneficiind, cu ajutorul stilistului Sorin Stratulat, de tunsoarea ”Brave Cut”, care se dorește a deveni un simbol al persoanelor ce donează 15 cm din părul lor.


Lumina roz a fost aprinsă de Andreea Esca, ambasador al Fundației Renașterea, care împreună cu rectorul UMF ”Carol Davila”, Doina Anca Pleșca, și președintele Fundației Renașterea, Mihaela Geoană, au vorbit despre importanța acestui proiect, dar și despre realizările fundației în cei 15 ani de activitate.

Andreea Esca a explicat că proiectul ”Vieți împletite” a pornit de la o idee preluată din Belgia.

”În 2008, Asociația Think Pink din Belgia a lansat proiectul de donare de păr pentru pacientele cu cancer. Asociația a promovat rezultatele proiectului în cadrul European Komen Alliance, din care face parte și Fundația Renașterea. În unele state europene, perucile sunt subvenționate de stat sau parțial decontate, dar în România nu, iar costul unei peruci din păr natural depășește posibilitățile financiare ale multora dintre femeile cu cancer de sân. Așadar, având modelul belgian, am decis că putem face ceva pentru frumusețea și încrederea pacientelor, cu un efort minim din partea donatorilor”, a spus Esca.

Corina Caragea, care a donat ”în direct” păr pentru noul proiect, a mărturisit că a stat pe gânduri înainte de a face acest gest, apoi a spus ”da”, pentru că a impresionat-o motivul pentru care donează o parte din părul ei.

”Eu am dat startul, sper să îmi urmeze și alte persoane gestul, pentru că eu cred în puterea exemplului. E un gest care înseamnă mult pentru încrederea pacientelor. M-am gândit cum ar fi să fiu eu în locul acelei paciente, m-am gândit că renunț la foarte puțin, dar ofer foarte mult, sper să fiu prima dintr-un lung șir de persoane care vor dona păr. Deja am o listă de prietene care vor să-mi urmeze exemplul, nu e ușor să faci acest gest intim, personal, să dai o parte din tine altcuiva, dar e pentru o cauză nobilă”, a declarat pentru AGERPRES Corina Caragea.

Președintele Fundației Renașterea, Mihaela Geoană, a afirmat că acești 15 ani de activitate a fundației înseamnă ”multe realizări, multe femei mai bine informate”, peste 3.000 de femei cărora li s-a prelungit sau salvat viața.

”Anul acesta, la aniversarea a 15 ani, am lansat acest proiect nou, prin care femeile pot dona 15 cm din părul lor pentru a confecționa peruci destinate pacientelor oncologice. Avem deja saloane de hairstyling partenere, unde se vor putea găsi kiturile de recoltare a părului donat. Punguțele cu păr vor ajunge, prin intermediul Fundației Renașterea, la o companie care realizează peruci. Se pot face și donații în bani pentru manopera prelucrării părului. Donațiile se pot face online, pe platforma dedicată proiectului — comunitate.fundatiarenasterea.ro. Invit nu doar femeile să doneze păr, ci și bărbații care poartă păr lung. În seara asta avem un rocker care vrea să doneze păr, suntem mândre de el, sperăm să convingem și alți bikeri, rockeri să ni se alăture, să facă acest gest curajos, pentru că ei sunt oameni curajoși”, a declarat pentru AGERPRES Mihaela Geoană.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares