Mai 28, 2023, 17:33

VIDEO Ministrul grec de Finanțe fuge pe motocicletă de jurnaliștii care îl așteptau. „Grecia se îndreaptă către un acord”

Credit foto: Reuters

Momente de tensiune în Grecia în așteptarea unui nou acord cu creditorii internaționali. Ministrul elen de Finanțe a fost așteptat de zeci de jurnaliștii străini și eleni care au cereau un răspuns de la unul dintre oamenii cheie au guvernului Tsipras. Yanis Varoufakis s-a urcat încă pe motor, a răspuns deranjat ziariștilor pe care nu îi putea evita și a fugit pe motocicletă, scuzându-se că trebuie să ajungă la aeroport. VIDEO REUTERS

„Vreți să facem o conferință în timp ce sunt pe motocicletă? Sper că nu!”

„Vom avea un acord?”, întreabă un jurnalist grec

„Ne îndreptăm către un acord”, spune ministrul de Finanțe, vizibil iritat.

„Vom ajunge acolo?”, întreagă îngrijirat un alt ziarist, în limba engleză de această dată. Varoufakis dă din cap, afirmativ.

„Sunteți încrezător?”

„Întotdeauna, constant! Trebuie să plec, dacă nu voi pierde avionul”, „, spune Varoufakis.

„Putem începe să petrecem dacă încheiem un acord?”, întreabă același jurnalist.

„Nu voi face o conferință de presă în timp ce sunt pe motocicletă”, spune ministrul.

„Vrem un acord!”, se aude strigătul unui jurnalist, în timp ce Varoufakis își face loc și pleacă spre aeroportul din Atena.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a spus astăzi că nu este sigur că va exista un acord în cursul zilei între Grecia și creditorii săi, UE și FMI, după summitul extraordinar al zonei euro.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares