Oct 16, 2021, 00:22

VIDEO Obama prevestește refugiați ai foametei și condamnă țările musulmane pentru cum tratează femeile

obama

Reducerea inegalităților sociale, drepturile femeilor, schimbările climatice, au fost subiectele abordate de Președintele SUA în discursul susținut duminică în fața Adunării Generale a ONU.

Barack Obama a lansat duminică un apel pentru încheierea unui acord „puternic” asupra climatului în decembrie la Paris, în momentul când Franța insistă că a mai rămas încă mult de lucru până să se ajungă la un acord.

„În două luni, lumea va avea ocazia să se unească în jurul unui acord global puternic”, a declarat Obama la tribuna ONU, subliniind că schimbările climatice sunt o amenințare pentru dezvoltare, notează AFP, citată de Agerpres.

„Toate țările vor fi afectate de schimbările climatice, dar cele mai sărace vor fi cele mai afectate”, a adăugat el, cerând să se pună la dispoziție instrumente și finanțare pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să se adapteze, dar și pentru a-și alege energii proprii.

Obama a arătat că schimbările climatice, „creșterea nivelului oceanelor”, vor duce la apariția refugiaților din cauza schimbărilor climatice și din cauza foametei.

Prședintele SUA a ținut totodată să vorbească despre discriminarea femeilor la nivel planetar și a subliniat, ca un avertisment la adresa țărilor musulmane, „că nu are răbdare cu acele țări care spun că asta este tradiția lor și că ele au felul lor în care tratează femeile”.

0 Comentarii

Shares