Mai 28, 2023, 16:18

VIDEO Obama promite distrugerea ISIS

obama

Reţeaua teroristă Stat Islamic reprezintă „răul”, afirmă preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, la finalul summitului G20, promiţând distrugerea „organizaţiei barbare”.

„Grupul terorist Stat Islamic reprezintă faţa răului”, a declarat Obama, potrivit CBS, la finalul summitului G20, desfăşurat în Antalya (sudul Turciei).

„Scopul nostru este distrugerea acestei organizaţii barbare”, a avertizat preşedintele Statelor Unite.

Obama a evidenţiat că Statele Unite şi Franţa trebuie să intensifice cooperarea în operaţiunile pentru combaterea terorismului.

„Parisul nu este singur”, a subliniat Obama, exprimând solidaritate cu poporul francez şi notând că recent au avut loc atentate în Liban, Turcia şi Irak.

„Refuzul de a mai accepta refugiaţi în urma atentatelor de la Paris ar fi o trădare a valorilor americane. În acelaşi timp, toate ţările trebuie să îşi asigure ordinea pe plan intern; eu, în calitatea de preşedinte, am prioritatea de a garanta siguranţa poporului american”, a adăugat Obama, potrivit CNBC.

„Iniţierea de operaţiuni terestre în Siria, împotriva grupului terorist Stat Islamic, ar fi o eroare”, a subliniat preşedintele Statelor Unite.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares