Ian 31, 2023, 08:24

VIDEO Obama: SUA nu se vor lăsa antrenate într-un război terestru în Siria și Irak

sursa foto whitehouse.gov

Președintele american, Barack Obama, s-a angajat duminică să îi urmărească pe teroriști oriunde se găsesc, calificându-i „criminali” și „asasini” pe membrii grupării Statul Islamic (SI) într-o alocuțiune solemnă din Biroul Oval, relatează AFP, citată de Agerpres

La patru zile după masacrul comis de un cuplu musulman radicalizat care a făcut 14 morți în California, Barack Obama a încercat să liniștească populația afișând fermitate.

„Până în prezent, nu există niciun indiciu că criminalii au fost dirijați de un grupare teroristă din străinătate”, a dat asigurări șeful statului.

„Este clar însă că cele două persoane au urmat calea nefastă a radicalizării”, a adăugat el.

Barack Obama a lansat un apel grupurilor din industria IT să se alăture luptei contra SI, cu o propagandă foarte activă pe rețelele sociale.

„Vom distruge gruparea Statul Islamic și orice altă organizație care încearcă să ne facă rău”, a dat asigurări președintele american, care i-a îndemnat pe musulmani să lupte împotriva „ideologiilor extremiste”.

Statele Unite nu se vor lăsa antrenate într-un război terestru în Irak și Siria, a mai spus el. O coaliție condusă de americani desfășoară o campanie de lovituri aeriene contra SI și Siria și în Irak de peste un an.

Totodată, liderul de la Casa Albă a cerut Congresului să legifereze pentru a întări controlul armelor individuale, criminalii de la San Bernardino obținând și constituindu-și cu ușurință un veritabil mic arsenal.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares