Iun 4, 2023, 00:19

VIDEO Oferta lui Băsescu pentru locale: după PMP-istul iubăreț apare pițiponcul condamnat pentru ucidere

SAMSUNG CSC

Eugen Tomac s-a deplasat personal, marți, la Oradea, să lanseze candidatul Mișcării Populare la primăria orașului, în persoana lui Horea Vușcan, un personaj devenit celebru după ce, în 2003 a omorât trei persoane într-un accident de mașină.

Presa locală a scris, în 2008, că „Evenimentul a stârnit, la vremea respectivă, numeroase comentarii, dată fiind identitatea autorului accidentului, fiul fostului patron al fabricii de ulei Interoil, cunoscut în oraş pentru înclinaţia spre viteză şi spre viaţa de noapte. Mai mulţi martori oculari susţineau că şi la momentul producerii accidentului Vuşcan era băut la volan. De altfel, iniţial, în dosarul lui atât viteza cât şi alcoolemia figurau peste pragul penalului, pentru ca în scurt timp nivelul îmbibaţiei alcoolice să scadă „miraculos” până la zero. De-a lungul a numeroase expertize, viteza s-a diminuat şi ea la doar 72-80 km/h, deşi martorii o aproximau la peste 130 de km/h.”

Vușcan a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și plata a 200 000 de euro despăgubiri pentru familiile victimelor

Site-ul BihorStiri.ro scrie că proaspătul candidat al PMP la Primăria Oradea nu consideră că această condamnare a sa pentru ucidere din culpă are vreo importanță: „În opinia lui, subiectul nu ar mai trebui să aibă relevanță, iar cei care vor scoate de la naftalină tema pentru a-l discredita pe el și pentru a arunca în derizoriu acțiunile electorale al MP la Oradea trebuie să știe că „am plătit moral, civil, social și financiar”.

Vușcan este al doilea candidat „exotic” al partidului lui Traian Băsescu pentru alegerile locale, în urmă cu două săptămâni Marius Crăcea, candidatul pentru orașul Giurgiu făcând furori în presă după ce a anunțat, în sediul partidului, că vrea să se însoare și așteaptă oferte. Crăcea este doctorand la Academia SRI și colaborator la revista Serviciului Român de Informații.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares